15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kutlu Olsun

Milletimiz ve demokrasimiz için canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kutlu Olsun
15 Temmuz 2023 Cumartesi 08:02

15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’nin millî birlik ve bütünlüğüne kastetme niyetiyle gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, milletimiz ve demokrasimiz için canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu uğurda büyük bir inançla mücadele eden halkımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlu olsun.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimine karşı yaşanan halk direnişini anmak ve demokrasiye sahip çıkmayı vurgulamak amacıyla kutlanmaktadır. Bu tarih, Türkiye'nin modern tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır.

15 Temmuz 2016'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adlı örgütün darbe girişimiyle ilişkilidir. Bu örgüt, Türkiye'de birçok kurum ve kuruluşa sızarak etkili olmuş ve yıllarca gizli bir şekilde faaliyet göstermiştir. 15 Temmuz 2016 akşamı, FETÖ mensupları Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bazı unsurlarla birlikte darbe girişiminde bulundular.

Darbe girişimi sırasında Türk halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıktı ve demokrasiye, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne destek verdi. Halkın direnişi ve dayanışması, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağladı. Darbecilerin tankları, uçakları ve silahlı unsurları karşısında halkın cesareti ve direnişiyle birçok yerde çatışmalar yaşandı. Bu olaylar sırasında birçok vatandaşımız şehit oldu veya yaralandı.

15 Temmuz darbe girişimi, Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını ve iradesini gösteren tarihi bir olaydır. Bu direniş, demokrasiye inanan insanların bir araya gelerek darbecilere karşı durduğu ve ülkenin geleceğini savunduğu bir örnek olmuştur. Darbe girişimi sonrasında Türkiye, demokrasiyi güçlendirmek ve benzer olayların tekrar yaşanmasını önlemek amacıyla çeşitli reformlar gerçekleştirmiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, her yıl Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu etkinlikler arasında anma törenleri, demokrasi yürüyüşleri, konferanslar ve sergiler yer almaktadır. Bu gün, Türk milletinin demokrasiye ve milli birliğe olan inancını pekiştirmek, darbe girişiminin unutulmamasını sağlamak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla büyük önem taşımaktadır.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.