102 Yaşında Dünyayı Yeniden Görüyor

Gözlerindeki yoğun katarakt nedeniyle 1 metre önünü bile zor gören 102 yaşındaki Nuriye Şencan, gerçekleştirilen göz ameliyatı ile yeniden görmeye başladı. Ayrıca Şencan, Konya’da göz ameliyatı olan en yaşlı hasta olarak da kayıtlara geçti.

102 Yaşında Dünyayı Yeniden Görüyor
16 Ocak 2018 Salı 14:21

Konya’da yıllar önce eşini kaybeden ve torunları tarafından bakılan 102 yaşındaki Nuriye Şencan, gözlerini kataraktın kaplaması nedeniyle uzun yıllardır göremiyordu. 1 metreyi bile zor görebilen yaşlı hasta, artık evdeki torunlarını bile görememeye başlamıştı. Torunlarının, tedavi için hastaneye götürmesi ve sonrasında ameliyat edilmesi ile yeniden görmeye başlayan Nuriye Şencan, Konya’da göz ameliyatı olan en yaşlı hasta olarak kayıtlara geçti. 
 
Konya Göz Hastanesi doktorlarından Murat Ünlüzeybek tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına yeniden kavuşan Şencan, “Ameliyattan sonra görmeye başladım. Görmemi sağlayan herkesten Allah razı olsun. 100 yaşından sonra tekrardan görme mutluluğu yaşadım” dedi.
 
Ameliyat 15 Dakika Sürdü

Bu tür hastalıklarda hastaların geç kalmamasını uyaran Doktor Murat Ünlüzeybek ise, “Hastamızın gözü çok az görüyordu. 1 metre uzaklığı bile görmekte zorlanıyordu. Ameliyatını gerçekleştirdiğimiz en yaşlı hastamız. Her iki gözünde de yoğun katarakt vardı. Başarılı bir ameliyat ile hastamız yeniden görmeye başladı. Ameliyat, 15-20 dakika sürdü. Bu tür rahatsızlığı olan vatandaşlarımız, uzun süre beklemesinler. Rahatsızlığı hissettikleri anda mutlaka bir göz doktoruna gitsinler. Çünkü hastanın yaşı ilerledikçe ve katarakt arttıkça ameliyat daha zor olabiliyor. Aşağı yukarı bütün göz ameliyatlarında, eşlik eden bütün hastalıkların varlığı bile, ameliyatlara engel olmamaktadır. Ayakta ve kısa sürede hastalarımızın ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

www.Yenihaberden.com
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.