Fazla Kilolar Göz Sağlığını da Bozuyor!

Göz sağlığı üzerinde fazla kilolar da etkili

Fazla Kilolar Göz Sağlığını da Bozuyor!
27 Şubat 2017 Pazartesi 09:11

Fazla kiloların yaşam süresi ve kalitesi üzerindeki olumsuz etkileri su götürmez bir gerçek. Ancak bilim fazla kilolar ile yalnızca mücadele değil araştırma sürecinde de. Bu araştırmalardan biri kapsamında ortaya konan bilgilere göre göz sağlığımız da fazla kilolardan etkileniyor. Op. Dr. Füsun Uzunoğlu yaptığı açıklamada fazla kilosu olanların genelde estetik kaygılar içerisinde olmasına ancak buna rağmen fazla kiloların kalp, damar ve şeker hastalıklarına da davetiye çıkardığına vurguda bulunuyor. Tüm vücudunuz ve hayat boyu sürecek sağlığınız için haberimizin detaylarını bizimle keşfetmeye devam edin.

Fazla kilo beraberinde bir dizi hastalık getiriyor

Fazla kilolar beraberinde getirdiği hastalıklar ile yaş faktörü olmaksızın hayatları ve sağlıkları tehdit ediyor. Op. Dr. Füsun Uzunoğlu’na göre bu hastalıkların başlıca sık görülenlerini  şu şekilde sıralamak mümkün:

Uyku apnesi

Kilo kontrolü ile önlenen ve göz sağlığını da tehdit eden hastalıkların başında uyku apnesi geliyor. Solunum bozuklukları vücut genelinde olumsuz etkileri ile kalp krizi riskini arttırırken uyanıklık halinde de sürekli yogunluğa yol açıyor.

Kaynak : obezitehaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.