Prof. Dr....

Sektör : Eğitim Tarih : 5 yıl önce
Telefon : +902122202222 Faks :
Web Sitesi : https://www.dralpercelik.com/
Adres: Nispetiye Mah. Aydın Sok. No:1/1 Beşiktaş / İstanbul beşiktaş / İstanbul

Diyabetli olan kişiler genellikle aç karnına yapılan egzersizlerin daha fazla yararlı olacağını düşünmektedir. Ancak aç karnına yapılan egzersizler ne yazık ki kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir. Bu sebeple aç karnına diyabetli kişilerin egzersiz yapması çok doğru bir davranış değildir. Egzersiz için genel olarak yapılacak en uygun saat, yemek yedikten sonraki 1-2 saattir. Bu şekilde vücut yediklerini enerjiye daha rahat bir şekilde çevirebilir, şekerin vücutta ve kandaki kontrolü sağlanır. Yemeklerden sonraki 3 saatte hipoglisemi oluşabilir.
Egzersizi mutlaka planlı bir şekilde yapmalısınız. Haftanın her günü yapmak yerine 3 ya da 4 günü vücudunuzu çok fazla zorlamadan spor yapabilirsiniz. Eğer çok aşırı şişmansanız ve kilo vermek istiyorsanız, her gün egzersiz yapmanızı öneriyoruz.
Ne Tür Egzersiz Yapabilirim?

Genellikle kısa süren egzersizlerle programa başlayabilirsiniz. Yaklaşık olarak 1 ila 5 dakika arasında olan küçük hareketlerle ısınarak spora başlayabilirsiniz. Zamanla yavaş yavaş egzersizin süresini arttırabilirsiniz. Etkili bir egzersiz için ise en az 30 dakika ayırmanız gerekmektedir. Son olarak 5 dakika soğuma harekeleri yapmalısınız.