Özel Etiler...

Sektör : Sağlık Kuruluşları Tarih : 5 yıl önce
Telefon : +902122202222 Faks :
Web Sitesi : https://www.etilerhastanesi.com.tr/
Adres: Nispetiye Mah. Aydın Sok. No:1/1 Beşiktaş / İstanbul beşiktaş / İstanbul

Diyabet hastalığı günümüzde birçok kişinin maruz kaldığı ve küçük büyük herkesi etkisi altına alan bir hastalıktır. Pankreasın yeterli bir şekilde insülin üretememesi ya da görevini yerine getirememesi sonucunda meydana gelen diyabet hastalığı birçok uzman doktorlar tarafından farklı tedavi yöntemleri ile tedavi edilmektedir. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan diyabet hastalığı oldukça önemli ve ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir. Diyabet hastalığı belirtileri üzerinde oluşan şikayetler var ise ihmal edilmemelidir. İnsülinin yetersizliği sonucunda ortaya çıkan, vücuttaki besinleri ve şekerlerin gerekli dokulara takviye edilmemesinden dolayı kaynaklanmaktadır. Vücudumuzdaki dokular şeker eksikliği durumundayken kanda bulunan şeker seviyesi oldukça fazla seviyeye ulaşmaktadır. Kandaki şeker oranının çok fazla yüksek olması vücutta adeta bir zehir etkisi yaratabilir ve vücudun diğer organlarına da zarar verebilmektedir. Her insanın vücudu belli seviyeler de şekere gereksinim duymaktadır Pankreas insülini gerekli hücrelere ulaştırır ve kana karışır. Kan şekerinin çok fazla yüksek olması ile meydana gelen diyabet hastalığı, vücuda giren protein ve karbonhidratlar ile oluşmaktadır.

Diyabetten Kurtulma Yöntemleri

Diyabet hastalığından kurtulmak için iki yol izlenmektedir. Bu yollardan birisi doktorun sizlere vermiş olduğu tavsiyelere harfiyen uymanız ve tavsiyelere sadık kalmanızdır. Bunun yanı sır diyabet hastalığınızı kontrol altına alabilmeniz için düzenli, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programına başvurulmalıdır. Gı derecesi olarak adlandırılmış olan gıdaların diyabeti kontrol altına almak için yer alan oranları titizlikle takip edilmeli ve uyulmalıdır. Ana öğünlerin arasına mutlaka ara öğünler ilave edilmelidir. Diyabet hastaları şeker kullanımında uzak durmalıdır. Tatlı gıdalar yerine meyve veya meyveli yoğurtlar tüketilmelidir. Bu önlemlerin yanı sıra kan şekeri seviyesini dengede ve normal tutmak gerekmektedir. Bir diğer yöntem ise düzenli olarak egzersiz yapmaktır. Kaslarda oluşan şekerin yakılmasını ve kilo alma gibi problemlerinizi ortadan kaldırmaktadır.

Diyabet Hastalığının Belirtileri

Diyabet hastalığı günümüzde yediden yetmişe herkesin başına gelebilmektedir. Oldukça etkili ve olumsuz sonuçlar doğuran diyabet hastalığı kesinlikle ihmal edilmemelidir. Belirtilen diyabet hastalığı belirtileri şüphesini yaşıyorsanız uzman bir doktordan muhakkak bir yardım almalısınız. Başlıca diyabet belirtileri, Aşırı susuzluk hissiyatı, sürekli idrara çıkma, ağızda meydana gelen kuruluk, aşırı kilo kaybı, bulanık görme problemi, erken menopoz, Ciltte meydana gelen kuruluk ve cilt dökülmesi, halsizlik ve bitkinlik, vücutta meydana gelen yaraların geç iyileşmesi, mide bulantısı ve idrar yolu enfeksiyonu gibi durumlar diyabet hastalığının belirtilerindendir.