MNG Turizm...

Sektör : Turizm ve Seyahat Tarih : 5 yıl önce
Telefon : 4442000 Faks :
Web Sitesi : https://www.mngturizm.com
Adres: Ayazağa Ticaret Merkezi, Maslak MahallesiSümer Sokak, No:3 Kat:6 Maslak sarıyer / İstanbul

Aliağa, genellikle sanayi şehri olarak ön plana çıkıyor olsa da tarihi eserleri ve mimari yapıları ile de gözleri üstüne çekmeyi başarıyor. Çok eski yıllarda kurulmuş olan Aliağa önemli bir ticaret merkezi olarak bilinmektedir. Ayrıca halen ticari açıdan çok gelişmiş bir şehirdir. Bölgede bulunan Petrol Ofisi, Tüpraş ve birçok sanayi kuruluşu şehrin gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Aynı zamanda Antik kenti, Kuş cenneti ile de kendine dair doğal güzellikleri bulunmaktadır.

Aliağa Gezilecek Yerler
Aliağa'nın bulunduğu topraklar çok eski yıllarda inşa edilmiştir bu yüzden Aliağa'da gezilecek birçok tarihi mekân ve mimari eser mevcuttur. Bunlardan en önemlisi ise Kyma Antik Kenti'dir.

1. Kyma Antik Kenti
Çok eski yıllarda yapılmış olan bu kent civardaki kentlerin en büyüğü olarak tanınır. Şehrin ticari olarak gelişmesinden dolayı Kyma antik kent de ticaret merkezi olma konusunda kendisini korumuştur. Kyma ticari bir kent olmasından dolayı ilk parayı bastıran şehir unvanında almıştır.

2. Aliağa Kuş Cenneti
Aliağa kuş cennetinde dünyadaki kuş türlerinin 4 de 1’i yaşamaktadır. Kuş cennetinin sembolü flamingolardır. Genellikle kuş cennetinde besinlerin değerleri daha yüksek olduğu için kış aylarında flamingoların tercih ettiği bir bölge haline gelmiş.

3. Uçan Su Şelalesi
Bu şelale tamamen isminin aynısı diyebiliriz. Çünkü bu şelalede sular tam 30 metre yükseklikten yere dökülüyor. Fakat bu şelaleye ulaşmak için uzun bir patika yolu bulunuyor fakat bu şelaleyi görmek için değer. Tertemiz akan suyun kenarında güzel bir piknik yapmak bütün yorgunluğunuzu alacaktır emin olun.