Kolay Pazarlama...

Sektör : Bilişim Tarih : 5 yıl önce
Telefon : 05325148325 Faks :
Web Sitesi : https://kolaypazarlama.net/
Adres: Rumeli Cad. Şafak Sk. Aydın İş Merkezi No:48 D:28 Nişantaşı Şişli / İSTANBUL şişli / İstanbul

Sosyal medya kişilerin veya firmaların hedef kitlesine, kendini tanıtabildiği, yaptığı işleri ve hayat tarzını özgürce ifade edebildiği internet üzerinde yer alan platformlardır. Kişiler sosyal medya üzerinden kendilerini tanıtabilir, yaşam tarzını ve görüşlerini farklı insanlara yansıtabilir. Firmalar da yine aynı şekilde ürün ve hizmetlerini hiçbir ücret ödemeden sosyal medya üzerinden tanıtabilir ve pazarlayabilir. Herkesin yaşam tarzına uygun, kendini rahat ifade edebileceği bir sosyal medya ağı bulması mümkündür. Video çekmek isteyenler için “Youtube”, kurumsal imaj için “Linkedın” veya eğlence için “Snapchat” bir tercih olabilir. Firmaların sosyal medyada neler yapabileceği konusunda yarımcı olan, stratejilerinin nasıl olması gerektiği anlatan ve uygulanmasını sağlayan kişilere sosyal medya danışmanı denir. Sosyal medya danışmanları, dijital pazarlama ve reklam çalışmaları ile büyük kitlelere ulaşarak firma ve ürünlerinizin tanınmasını sağlar.
Sosyal Medya Danışmanlığı Hangi Alanlarda Çalışır?
Sosyal medya danışmanlarının belli görevleri mevcuttur. Bunlar;
• Müşterisi adına sosyal medya hesapları açmak
• Açılan hesapları teknolojik gelişmelere göre güncellemek ve geliştirmek
• Uygun SEO çalışmalarını yapmak
• Müşterilerinin hesaplarında revizyonlar yapmak
• Müşterilerinin tanınırlığını arttırmak amacıyla çalışmalar yapmak
• Rakip firmaların işlerini takip etmek
• İçerik hazırlamak
• Trendleri takip etmek
• Takipçiler ile haberleşmek ve onlara geri dönüş sağlamak
• Tanıtım yapmak
Sosyal medya danışmanlarının sahip olması gereken en önemli yetenek iletişimdir. İyi iletişim yeteneğine sahip bir sosyal medya danışmanı firmalar ve müşterileri arasında köprü kurarak başarılı bir tanıtım süreci oluşturur.
Sosyal Medya Danışmanlığı Almanın Önemi
Bir sosyal medya danışmanlığı hizmetinden yararlanmak firmanın imajı ve kalitesini geliştirir. Firmanın tanınmasına, müşteri portföyünün gelişmesine yardımcı olur. Sürekli kendini geliştiren bir firmanın, sosyal medya üzerinde de oldukça aktif olması gerekir. Gelişen teknoloji ile insanlar artık her şeyi internet ve akıllı telefonlar üzerinden yürütüyor. Bu sebeple sosyal medya çalışmaları oldukça önemlidir. Firmaların ve ürünlerin tanınırlığı, tamamen sosyal medya üzerindeki çalışmalarla gelişmekte ve marka değerleri artmaktadır. Bu hesapları yönetmek oldukça zordur ve profesyonel yardım almak gerekir.
Danışmanlar Hangi Sosyal Medya Mecraları Üzerinde Çalışır?
Sosyal medya danışmanları, Facebook, İnstagram, Linkedın, Snapchat, Youtube, Twitter gibi en yaygın sosyal medya uygulamaları üzerinde çalışır.
Biz Ne Yapıyoruz?
Profesyonel ekibimiz ve tecrübemizle sosyal medya çalışmalarınıza destek olmak için yanınızdayız. Firmamız, moderasyon, sosyal medya takibi, içerik yönetimi, itibar ve kriz yönetimi, Dijital PR gibi konularda sizlere yardımcı olmak için hazır. Sektörde lider firmalardan biri olmamız sebebiyle, farklı stratejiler ile markanızın rakipleri arasında öne çıkmasını sağlamak görevimizdir.