HAR Makina...

Sektör : Turizm ve Seyahat Tarih : 4 yıl önce
Telefon : 08504555505 Faks :
Web Sitesi : https://www.harmakina.com/
Adres: İkitelli O.S.B. Demirciler Sanayi Sitesi A Blok No:1 Başakşehir/İSTANBUL başakşehir / İstanbul

Ankara Anlaşması Süresiz Oturum İzni
ECAA olarak da bilinen Ankara antlaşması Türkiye ve İngiltere’de yaşayan vatandaşların iş olanakları açısından önem taşır. Yeni yapılan düzenlemeler ile birlikte gündeme gelmiş olmasının yanı sıra başvuru yapabilmekte son derece basittir. Ankara anlaşması süresiz oturum izni alabilmek adına ise belirli bir süreyle İngiltere’de çalışıyor olmanız gerekir.
Ankara Antlaşması Süresiz Oturum İzni Nedir?
Ankara antlaşması şartları kapsamında vatandaşlık ya da süresiz oturum izni gibi unsurlara özen gösterilmelidir. İngiltere’de vizeye gerek kalmadan uzun süre yaşamak istiyorsanız eğer oturma izni almanız zorunludur. Bu aşamada ise son değişiklikler ile birlikte belirlenen süre 4 yıldan 5 yıla çıkarılmıştır.
• 5 yıl boyunca kesintisiz olarak çalışmanız durumunda başvuru yaparak oturum izni alabilirsiniz.
• Bu süre zarfında ise işinizin somut olarak devam ediyor olması ve masraflarınızı karşılayacak kadar kazanabilmeniz önemli unsurlar arasındadır.
• Ankara anlaşması ile İngiltere’ye gidenler belirtilen zaman dilimi içerisinde çalıştıklarında tüm evraklar ile başvuru yapma hakları vardır.
Süresiz Oturum İzni Aldığınızda Hangi İşleri Yapabilirsiniz?
Yukarıda belirtilenlere ek olarak süresiz oturum izni alacakların kişi başı 2389 Pound ödemeleri de zorunludur. Ankara anlaşması süresiz oturum izni hakkı kazanmanız halinde kendi işiniz dışında farklı sektörlerde de çalışma şansınız vardır. Bu aşamadan sonra kendi işinizi yapma zorunluluğu da ortadan kalkar. Birden fazla sektöre girme ya da kamu kurumunda kendinize iş bulabilme seçeneğiniz oluşur.