Okan Üniversitesi’nde Optisyenlik’de Hedef...

Optisyenlik'de Hedef Toplantısı, Üniversitenin Tuzla Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Okan Üniversitesi’nde Optisyenlik’de Hedef...
08 Mayıs 2015 Cuma 07:51

 

Okan Üniversitesi'nde
Optisyenlik'de Hedef Toplantısı

 

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği'nin Okan Üniversitesi için hazırladığı Optisyenlik'de Hedef Toplantısı, Üniversitenin Tuzla Kampüsü'nde gerçekleştirildi.


Opak Lens A.Ş. işbirliği ile düzenlenen toplantı, Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Genel Başkanı Erol Aydoğan'ın sunumuyla başladı. Konfederasyonun Türkiye'nin farklı bölgelerinde konuşlanan federasyonlar ve dernekler kapsamındaki yapısı hakkında bilgi veren Aydoğan, geleceğin optisyenlerine sektörün dinamikleri hakkında bilgiler aktardı ve dünyadan ve ülkemizden optisyenlik konusunda istatistiki bilgiler sundu.

 
Erol Aydoğan'ın ardından, Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özmutlu sunum yaparak, ülkemizde optisyenleri ve optisyenlik müesseselerini ilgilendiren yasalar kapsamında bilinmesi gereken temel konuları Okan Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı. Optisyenlerin yasalar çerçevesinde görev, sorumluluk ve yetkilerinin neler olduğunu belirten Özmutlu, bu kapsamda derneğin verdiği destek çalışmalarından bahsetti.


Kontak lenslere ilişkin temel bilgileri paylaşan Opak Lens A.Ş. İş Geliştirme ve Eğitim Müdürü Fatma Küçüktaş, kontak lensin dünü ve bugününe değinerek, dünyada ve ülkemizdeki gelişimini anlattı. Kontak lensin optisyenler tarafından daha iyi bilinip kullanıcılara rehberlik edilmesinin önemini vurgulayan Küçüktaş, kontak lensin ülkemizdeki en büyük tehditinin internetten online satış olduğunu sayılarla anlattı.

Kontak lensin konforlu kullanımında yeni teknolojilerin önemini anlatan Opak Lens Pazarlama Müdürü Hülya Şenyüz de optisyen adaylarına lens seçiminde dikkat edilecek noktaları aktardı.

Toplantının son bölümünde söz alan Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, kontak lens kullanımının arttırılması ve optik sektörünün gelişiminde optisyenlerin daha donanımlı ve bilgili olmasının önemine vurgu yaparak bu konuda optisyenlik programı öğrencilerinin ufkunu açacak bilgiler paylaştı. Öğrencilerin optometri hakkında sorularını cevaplayan Harbi, optometrinin bir bilim alanı değil, ticaret alanı olduğunu aktararak sağlayacağı fayda ve yaratacağı zararların farkında olarak hareket etmenin önemini anlattı.

Öğretim Görevlisi Semih Kabak'ın önderliğinde toplantının başından sonuna kadar tüm konuları ilgiyle izleyen ve sorular yönlendiren Okan Üniversitesi öğrencileri Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği'ne ve Opak Lens'e çok teşekkür ederek, bu toplantıda verilen bilgilerden çok yararlandıklarını belirttiler.

 

 


 

 



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.