Kontak Lens Tanıtım Toplantısı Samsun...

2015 yılında beş ilde düzenlenen toplantıların sonuncusu gerçekleştirildi...

Kontak Lens Tanıtım Toplantısı Samsun...
16 Nisan 2015 Perşembe 11:23

 

 

Alcon – Opak Lens
Kontak Lens Tanıtım Toplantısının
2015'deki Son Durağı Samsun...

 

Alcon ve Opak Lens Kontak Lens Tanıtım Toplantısının 2015 Yılı İçinde Planlanan Sonuncu Toplantısı Samsun'da Gerçekleştirildi...

 


Opak Lens ve Alcon firmalarının birlikte yürüttüğü Kontak Lens Bilgilendirme Toplantıları kapsamında düzenlenen son toplantının durağı Samsun idi.

 

15 Nisan 21015 Çarşamba günü Sheraton Samsun Oteli'nde gerçekleştirilen toplantı optik sektörü mensupları tarafından büyük ilgi gördü. 80 kişinin katılmasının planlandığı toplantıya Samsun ve civar illerden 117 optik mağaza temsilcisi katıldı.

 

2013, 2014 ve 2015'de düzenlenen ve bu yılki üçüncü turunda beş ayrı ilde gerçekleştirilen Alcon-Opak Lens Kontak Lens Tanıtım Toplantıları, toplamda 650 optik mağaza temsilcisine ulaşarak kontak lens bilinçlendirme konusunda ülkemizde bir ilke imza attı.

 

2015 yılı için programlanan sunum akışı Samsun'da da aynen uygulanarak, Opak Lens İş Geliştirme ve Eğitim Bölümü'nden Fatma Küçüktaş'ın kontak lens hakkında verdiği temel bilgileri içeren sunum ile başladı ve Alcon Kontak Lens ve Bakım Ürünleri Birimi'nden Bölge Müdürü Emre Özen, Ürün Müdürü Bihter Yalçın ve Kilit Müşteri Yöneticisi Erhan Şenkardeşler'in birlikte yaptıkları Alcon'un ürün aileleri sunumuyla devam etti. Bu sunumlarda kontak lensin optik sektörü için önemi vurgulanarak, optik mağazaların kontak lens konusundaki bilgi ve deneyimlerini arttırmanın kontak lens kullanımının yaygınlaşmasına sağlayacağı katkı anlatıldı.

 



Toplantının ikinci yarısında Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi sektör hakkında bir konuşma yaptı ve Opak Lens'n kontak lens kullanımının sağlıklı bir yapıda yaygınlaşması için Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte yapılan çalışmaları anlattı. Kontak lensin bir sağlık ürünü olarak yalnızca optisyenlik müesseselerinde satılması konusuna vurgu yaparak, internetten yapılan yasa dışı online satışların toplum ve bireylerin sağlığı üzerinde yarattığı tehlikelere dikkat çekti. Tüm optik sektörü mensuplarının, bu konularla mücadele etmek üzere Sivil Toplum Kuruluşları ile çalışmalarının önemini aktardı. 


Erol Harbi'nin ardından, Karadeniz Optisyenler ve Gözlükçüler Derneği'nin de üyesi olduğu Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Başkanı Kamil Nuri Gizer "Sektöre Sesleniş" başlığı altında konfederasyonun mesleki örgütlenme modelinin anahatlarını aktaran bir sunum yaptı. Konfederasyon çatısı altındaki derneklerin optik sektörünün can damarı olan butik optik mağazaları tehdit eden konularda yürüttükleri mücadeleler ve kazanımlar hakkında bilgi verdi.

 


Kamil Nur Gizer'in ardından söz alan Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği Genel Sekreteri Erol Aydoğan da derneğin çalışmaları hakkında açıklamalar yaparak, gözlük ve kontak lens konusunda Sağlık Bakanlığı desteğiyle hazırlanan kamu spotlarına ilişkin bilgiler verdi. Toplantı optik sektör mensuplarının sorularının cevaplandığı bölümle son buldu.


Tüm katılımcılar bilgi yoğun ve görüş alışverişiyle dolu dolu geçen toplantının ardından Opak Lens ve Alcon temsilcilerine teşekkür ederek, bu toplantıların kendileri açısından önemini belirttiler.

 

Biz de, Optik Gazete ve Opak Lens olarak toplantıya ilgi göstererek katılan optik mağaza temsilcilerine teşekkür ederiz.

 

2015 yılında beş ilde düzenlenen bu toplantıların katılımcılarına sertifikaları Mayıs ayı içinde kendilerine iletilecektir.

 

2015 Yılı İçinde Gerçekleştirilen Kontak Lens Tanıtım Toplantıları
25 Mart 2015, Çarşamba – Bursa (Hilton Hotel).
26 Mart 2015, Perşembe – Kocaeli (WellbornLuxury Hotel).
7 Nisan 2015, Salı – İstanbul Kadıköy (Doubletreeby Hilton Hotel Istanbul-Moda).
9 Nisan 2015, Perşembe – Konya (Dedeman Konya Hotel) .
15 Nisan 2015, Çarşamba – Samsun (Sheraton Samsun Hotel).

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.