Çocuklar ne zaman lens kullanabilir?

Göz sağlığı sorunları ile alakalı son dönemlerde ciddi bir artış gözlenmekte ve pek çok kişi yaşadığı öz sorunları sebebiyle lens kullanımına doğru yönelmiştir

Çocuklar ne zaman lens kullanabilir?
05 Mart 2015 Perşembe 09:35

Göz sağlığı sorunları ile alakalı son dönemlerde ciddi bir artış gözlenmekte ve pek çok kişi yaşadığı göz sorunları sebebiyle lens kullanımına doğru yönelmiştir. Üstelik lens kullanma gereksinimi hissettiren göz sorunları küçük yaşlara kadar inmiş ve çocukların çoğu göz sağlığı sorunlarıyla baş etmeye çalışmaktadır. Ancak ne var ki yetişkinler istedikleri zaman lens kullanabilirken, çocuklarda aynı durum söz konusu değil.

Bu sebeple çocuklar belli bir yaşa gelene kadar daha iyi bir görüş elde etmek için gözlük kullanmak zorundalar.

Peki çocuklar kaç yaşından itibaren gözlük kullanmaya başlayabilirler?

Çocukların gözlük kullanmayı sevmemesi ve gözlüğü taşıyamamasından dolayı aileler lenslerin kullanım açısından daha uygun olduğunu bildikleri için çocukların ne zaman lens kullanmaları gerektiğini merak ediyorlar. Fiziksel olarak her çocuk 7 yaşından itibaren lens kullanmaya başlayabilir. Ancak çocuğun yaşından ziyade lens kullanma sorumluluğunu bilmesi daha da önemlidir. Bu nedenle çocukların sorumluluk duygusu kazanmaya başladığı 12 ile 15 yaşlar arasında lens kullanmaları uzman hekimlerce önerilmektedir. Lenslerin kullanımında bakımına ve temizliğine özen göstermek, sağlıklı bir şekilde çıkartıp muhafaza edip sonrasında yeniden takmak büyük bir sorumluluktur.

Kaynak:sagliksiteniz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.