Az görmenin nedenleri!

Az görme sorunu kişinin günlük aktivitelerini engeller, rehabilitasyon gerektirir.

Az görmenin nedenleri!
04 Mart 2015 Çarşamba 13:14

Genellikle görme kusuru olan hastaların görme kuvvetinin arttırılması için kontakt lensler, göz içine yerleştirilen özel mercekler ve gözlükler kullanılmaktadır. Fakat tüm bu tedavi yöntemlerine rağmen görmede sorun halen yaşanıyorsa az görme probleminden bahsedilir. Kısaca az görme sorunu, lenslere, gözlüklere ve göz merceklerine rağmen görmenin arttıralamaması sorunudur.


Peki, az görme nedenleri nelerdir?

Az görme sorunu kişinin günlük aktivitelerini engeller, rehabilitasyon gerektirir. Az görme nedenleri başında yaşlılık gelmektedir. ancak gebelik döneminde annenin hamileliğin ilk üç ayında geçirdiği kızamıkçık veya toksoplazmoz hastalığı da bebeklerde az görme nedenleri başında gelmektedir.

Aynı zamanda bebeklerde az görme sebepleri arasında tedavi edilmeyen prematüre retinopatisi de yer alır. tüm bunların yanı sıra Menenjit, ansefalit gibi beyin hasarı yapan ateşli hastalıklarda az görme sebeplerindendir. Yaşa bağlı olarak gelişen makula dejenerasyonu da az görmenin nedenidir. Glokom, diyabetik göz hastalığı, göz yaralanmaları da az görmenin sebepleri arasında sayacağımız sorunlardır.

 

Kaynak:sagliksiteniz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.