Optik Gazete

Opti Münih 2022 Mayıs Ayına Ertelendi

Gündem

OptiMunich 2022, 13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Münih'te gerçekleştirilecek.

OptiMunich Ertelendi!

Her yıl Ocak ayında Almanya’nın Münih şehrinde yapılan optik fuarı OptiMunich’in bu yıl Mayıs ayında yapılacağı duyuruldu.

14-16 Ocak 2022 tarihlerinde Münih Fuar Alanı'nda yapılması planlanan uluslararası optik ve tasarım fuarı, bu yıl her zaman olduğu gibi yılın başında gerçekleşmeyecek.

Koronavirüs salgını kapsamında kontrolsüz bir hızla artan enfeksiyon oranları ve Almanya’da uygulanan salgına ilişkin kısıtlamalar OptiMunich fuarını organize eden şirket GHM’nin erteleme kararı almasına neden oldu. GHM, Münih’te Ocak ayında yapılacak fuarı erteleyerek Cuma-Pazar günleri arasına denk gelen 13-15 Mayıs 2022 tarihinde yine aynı fuar merkezinde gerçekleştireceklerini duyurdu.

GHM (Gesellschaft für Handwerksmessen mbH) Genel Müdürü Klaus Plaschkna, koronavirüs salgınının son birkaç gün içinde daha da kötüye gitmesiyle, 14-16 Ocak 2022 arasında bir fuar düzenlemenin çok da başarılı sonuç vermeyeceğini düşünerek erteleme kararı aldıklarını bildirdi. Klaus Plaschkna "Maalesef şu anda mevcut olan durumun ve uygulanan kuralların Ocak ayına kadar hafifleyip hafiflemeyeceğini tahmin etmek imkansız. Öncelikli hedefimiz, tüm katılımcılar için başarı vaat eden bir fuar organize etmekti. Ancak giderek artan salgın oranlarını inceleyince, planlanmış zaman diliminde başarılı bir organizasyon yapma garantisi veremeyeceğimize kanaat getirdik.” dedi.

Hızla artan salgın oranlarının yanı sıra, katılımcıların bu yöndeki istekleri de bu kararda eşit rol oynadı. Bugünden Ocak ayına bakıldığında, kapsamlı hijyen konseptine rağmen, fuara katılan firmaların çalışanlarının ve fuar ziyaretçilerinin katılım planlamasını önceden yapması da çok zor görünüyordu.

GHM ve fuar ekibi, başarılı bir sektör toplantısı için mümkün olan en iyi koşulları yaratmak amacıyla son ana kadar OptiMunich 2022 için güvenlik konseptini sürekli güncel duruma göre uyarladı. Ancak hükümetin bir U dönüşü yaparak önceki salgın düzenlemelerini yeniden gündeme getirmesi, fuara ilişkin öngörülemez durumu iyice belirgin hale getirdi.

OptiMunich Direktörü Bettina Reiter ise şu açıklamayı yaptı. "Tıpkı bizler gibi, katılımcılar da, fuarı ziyaret edecek gözlükçüler de bu buluşmayı dört gözle bekliyorlardı! Özellikle bu zor zamanlarda Opti fuarı verimli bir pazarlama platformu olmaya devam ediyor. Amacımız, katılımcı firmaların ve gözlükçülerin güvenilir bir şekilde ekonomik başarı elde etmelerini sağlamaktır. Her zaman tüm fuar katılımcı ve ziyaretçilerine kusursuz bir fuar deneyimi yaşatmayı hedefleriz. Yakın zamana kadar, daha önce geçerli olan koşullar altında bunu sağlamak mümkündü. Ancak, tüm gelişmeler bu yeni gerçeklerle birlikte ele alındığında, erteleme kararımızı en mantıklı çözüm haline geliyor. Fuar organizatörleri olarak tüm katılımcı firmalarımızın ve ziyaretçilerimizin bu zor kararımızı anlayışla karşılayacaklarından eminim. Ve dahası, Mayıs ayında herkesi tekrar görmek için sabırsızlanıyoruz.”

OptiMunich 2022, 13-15 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında Münih'te gerçekleştirilecek. Fuar daha önceki salon konseptine sadık kalarak, C1’den C4’e kadar dört salonda, kuzey-batı ve kuzey girişlerinden hizmet verecek şekilde, tüm park tesisleri ve konferans odalarını da içeren aynı altyapıda organize edilecek.

Kaynak: GHM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.