Optik Gazete

Göz Hastalıkları ABD'ye TUBİTAK´tan Proje Desteği!

Gündem

Projenin destek miktarı 85.000 TL olup, tamamlanması öngörülen süre ise 12 aydır.


"Deneysel Olarak Oluşturulan Korneal Neovaskülarizasyonlarda Bevacizumab-Doksisiklin Ve Sunitinib-Hesperitin Kombinasyonlarının Etkinlikleri" başlıklı proje TUBİTAK´tan destek aldı.

Yürütücülüğünü ÇOMÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Kara'nın üstlendiği projenin destek miktarı 85.000 TL olup, tamamlanması öngörülen süre ise 12 aydır.

 

Projenin Amacı: Çeşitli göz hastalıkları ve yaralanmalar sonucunda gözün kornea tabakasında gelişen yeni damarlar görmenin kaybına ve daha sonra gerçekleştirilebilecek kornea nakli ameliyatının başarısında düşmeye yol açmaktadır. Bu çalışmada daha önce korneal yeni damarlanma (neovaskülarizasyon) üzerine etkileri araştırılmamış kombine tedaviler hayvan modeli üzerinde denenenecektir. Bu sayede mevcut ajanların yan etki potansiyellerinin de azaltılıp, anti-fibrotik ve anti-apoptotik özelliklerinin de araştırılarak yeni tedavi şekillerinin oluşturulması planlanmaktadır. Böylece saptanabilecek olumlu sonuçlar ışığında yeni, tedavi modalitelerinin ürüne dönüşme potansiyeli mevcuttur.

Kaynak: objektif17.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.