Optik Gazete

Göz ağrısı neden olur?

Gündem

Göz ağrısının altındaki nedenler

Göz ağrısı son derece ciddi bir sağlık sorunlarından biridir! Bu yüzden göz ağrısını hafife almamak gerekiyor. Göz ağrısına yol açabilecek bazı nedenler bulunuyor

Göz ağrısının temelde pek çok nedeni olabiliyor. Bu nedenler arasından en sık rastlanılanları ise şunlardır:

Yabancı Bir Cismin Göze Kaçması Durumu

Bu durum gözde şiddetli bir ağrı oluşmasına neden olur. Hatta göz yaşarır ve bulanık görmeye başlar. Böyle bir durumda ilk önce göz, suni gözyaşı damlasıyla yıkanır. Daha sonrasında da bir göz doktoruna acilen başvurmak gerekir. Doktor, göze uyuşturucu damla damlatıp yabancı cismi gözden alır. Sonrasında ise göz jeli ve antibiyotikli göz damlası verilebilir. bu ilaçlar sadece doktor tavsiye ederse alınıp kullanılabilir.

Korneanın Çizilmesi

Kaza ile birlikte göz çizilebilir, bu duruma sık denk gelinir. Çizik genel olarak rimel fırçası, tırnak ya da kağıdın kenar kısmıyla gerçekleşir. Böyle bir durumda gözde acılı bir ağrı, bulanık görme ve yaşarma durumlarına rastlanır. Çizik doğru yöntemle tedavi edilmediği takdirde mikrop kapma ihtimali artacaktır. Bu sebeple göz çizilmelerinde bir doktora başvurmak büyük önem taşımaktadır diyebiliriz.

Göz Bozukluğu

Göz çevresinde oluşan ağrının, acının temel nedenlerinden biri de göz bozukluğu olarak ortaya çıkmaktadır. Miyoplar uzağı göremez, net görebilmek için gözlerini kısarlar. Bu da ağrıya neden olabilir. Yakını göremeyen presbiyoplar ve hipermetroplar ise okudukları bir şeye odaklanabilmek amacıyla durmaksızın gözlerini kasarlar. Bu kasma hareketi nedeniyle lens zorlanır ve şakaklarda ağrıya neden olur.

Göz Kuruluğu

Göz kuruluğu göz ağrısının bilinen en büyük nedenlerinden birisidir. Batma biçiminde olan bu ağrı, suni gözyaşı damla ve jelleri, gözyaşı akıtan damlalar ve gözyaşı kanal ağzının olduğu kısma tıkaç yapılarak gerçekleştirilebilir. Her zaman için bir uzmana danışmak gerektiğini asla ama asla aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor.

Şalazyon (Arpacık)

Arpacık yani yağ kisti, göz kapağında büyük bir ağrıya, kızarıklık ve şişliğe neden olur. Arpacık tedavisinin gerçekleşmesi için göz kapaklarına sıcak bir şekilde pansuman yapılmalıdır. Bunun yanı sıra doktorlar kortizonlu ya da antibiyotikli damla da önerebilir.

Üveit (Göz İltihabı)

Üveit, gözde oluşan ağrının ve kızarıklık halinin en önemli nedenlerinden biridir. Birçok farklı hastalık üveite neden olabilir. Bu sebeple üveit tanısı konmuş kişiler Romatoloji uzmanına başvurmalıdır. Bunun sebepleri araştırıldıktan sonra ortaya bir tedavi yöntemi çıkar.

Kaynak: www.ulusalpost.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.