Optik Gazete

OPAKAY Antalya'da Yeni FreeForm Cam Üretim Tesisi Kuruyor

Gündem

"1 Ekim’de Antalya’da açacağımız tesisin kuruluşunu ihracattan bir önceki adım olarak düşünüyoruz."

Opakay Genişliyor.
Antalya’da Yeni Bir FreeForm Cam Üretim Tesisi

Opak Lens ve Akay Optik’in 2018 Kasım ayında hayata geçirdiği OPAKAY oluşumu kapsamında ilk genişleme hamlesinin haberi bugün Opak Lens tarafından duyuruldu.

33 ildeki 47 deposuyla Türkiye’nin en geniş optik ürün dağıtım ağına sahip bulunan Opak Lens, 16 Kasım 2018’de Türkiye’nin önde gelen RX üreticilerinden Akay Optik ile yaptığı satın alma anlaşmasıyla, yerli optik cam üreticisi kimliğine de sahip olarak faaliyet alanını genişletmişti.

Kasım ayından bu yana OPAKAY adı altında geliştirilen projelerden ilkinin 1 Ekim 2019 tarihinde tamamlanarak hayata geçmesi planlanıyor.

Türk markalı stok camların ve Türkiye’de üretilen özel üretim camların yurt dışına ihracatında ilk adım olacak çalışmaları başlatmak üzere Antalya’da yeni bir OPAKAY RX üretim tesisi kuruluyor.

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı H. Erol Harbi, Antalya’da yeni kurulan tesise ilişkin şu açıklamayı yaptı.

“Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Kasım ayında Akay Optik ile yaptığımız satın alma anlaşmasıyla birlikte OPAKAY projemiz başlamıştı. Bu kapsamda bugün Akay Optik’te ürettiğimiz üstün kalitedeki RX camları Opak Lens dağıtım kanalıyla Türkiye’de tüm yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri üzerinden gözlük kullanıcılarına iletiyoruz.

OPAKAY oluşumunun getirdiği ivmeyle, İzmir’de Akay Optik’in üretim hacmi her geçen gün büyüyor, hizmet ağı genişliyor.

2019-2020 hedeflerimizde yerli üretim RX camlarımızın yurt dışına ihracat modellerinin kurulması öncelikli olarak yer alıyordu. Buna ilişkin projelendirmemizi yaparken, kısa vadede hem yurt içine daha geniş çapta hizmet vermek ve hem de yurt dışına açılmak üzere üretimde yeni yatırımlar yapmamız gerektiğini gördük.

1 Ekim’de Antalya’da açacağımız tesisin kuruluşunu ihracattan bir önceki adım olarak düşünüyoruz. Bu tesisle ülkemize gelen yabancı turistlere kendi ülkemizde optik cam satışını gerçekleştirerek, ürünlerimizin ön tanıtımını yapma konusuna girmiş olacağız.

Özellikle Antalya ve çevresine yaz aylarında çok ciddi sayıda bir yabancı turist akını oluyor. Kulaktan kulağa yayılan bir şekilde yabancı turistler çok odaklı - multifokal gözlük camlarını Türkiye’de yüksek kalite ile ve fakat daha uygun fiyatlı olarak alabileceklerini öğreniyorlar.

Biz bu yabancı turistlere hizmetimizi daha önce Akay Optik üretimimiz üzerinden sağlıyorduk. Ancak Opak Lens demek “hızlı ve kaliteli hizmet” demek. Hız konusunda biz her zaman kendimizle rekabet ediyoruz. Kendi hızımızı daha da arttırabileceğimiz fırsatları her zaman değerlendiriyoruz. Çünkü şu anda yerel bağımsız optisyenlik müesseselerini güçlü kılmanın tek yolunun, onları son kullanıcıya daha hızlı hizmet verebilir yetkinliğe ulaştırmak olduğunu biliyoruz.

Antalya’daki yeni tesisimizde üretim yapmak, ilk aşamada İzmir Akay Optik’ten camların gelme süresi olan 1 günlük kargo süresini ortadan kaldırmamızı sağlayacak. Kısa süreli tatil için gelen yabancı turistlerin reçetesini bir buçuk gün içinde üreterek, onlara hizmet veren optisyenlik müesseselerinin satışına “hız” faktörünü ekleyerek destek vermiş olacağız. Yeni RX Laboratuvarımızın özellikle Antalya, Alanya, Side, Kumköy, Manavgat gibi Akdeniz bölgesindeki optisyenlik müesseselerine yabancı turistlere daha iyi hizmet vermek için önemli bir atılım imkanı yaratacağını düşünüyoruz.

Ülkemizin multifokal cam üretimindeki duayeni, Akay Optik Kurucu Başkanı Mehmet Akay ve Genel Müdürü Serdar Sevinç’in özel üretim cam konusundaki derin bilgi ve deneyimiyle kurulan ve yönetilecek olan Antalya tesisimiz, Akay Optik kalite ve standartlarında üretim yapacaktır.

Şu anda cihazların kurulum işlemleri devam etmektedir. Antalya’daki yeni tesisin 1 Ekim 2019’da üretime başlamasını hedefliyoruz.

OPAKAY olarak yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin yabancı sermayeli dev zincirlerin karşısında güçlü olmasını sağlayacak projelere yönelik yatırımlarımız devam edecektir. Ayrıca yerli üretimimizin yurt dışına ihracatı için de çalışmalarımız sürmektedir.”

Biz de Optik Gazete olarak bu yeni girişimin OPAKAY’a ve tüm optik sektörüne hayırlı olmasını diliyoruz.

Yorumlar (1)

ATİLLA KARİP 5 Yıl Önce

ülkemizin konjonktürel yapısı itibarıyla,içinden geçtiği şu anki pozisyonu ancak ve ancak,milli bir duruşla aşılabilir. kutlarız...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.