Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi Nedir ?

Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi Nasıl Çalışıyor ?

Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi Nedir ?
21 Nisan 2014 Pazartesi 07:08

 

Optik Gazete olarak yürütmekte olduğumuz Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında internetten online kontak lens alan kişiler ile optik mağazaları buluşturmaya devam ediyoruz.


Proje sayesinde her gün daha fazla kişi, internetten kontak lens alarak sağlığını riske atma tehlikesinden kurtulup optik mağazalara yönelmektedir.
Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi Optik Gazete olarak yürüttüğümüz bir proje olup, bu yolla internetten kontak lens alan kullanıcıların optik mağazalara yönlendirilerek satışın optik mağazalardan yapılması sağlanmaktadır.


Türkiye'nin tüm illerinde projeye kayıtlı şimdilik 524 anlaşmalı optik mağaza içinden kullanıcı kendisine en yakın optik mağazayı seçerek kontak lensini oradan satın almaktadır. Sosyal sorumluluk projesi Türkiye' de faaliyet gösteren tüm optisyenlik müesseselerinin katılımına açık olup, bu kapsamda kayıtlarımız halen devam etmektedir.

 

Optik Gazete projenin yöneticisi olarak siteden ürünün seçilmesini sağlamakta ve satış aşamasında kullanıcıları kendi tercih ettikleri optik mağazaya yönlendirmektedir. Projeye destek veren ve bu proje kapsamında çalışan tüm firmaların listesi sitemizde yayınlanmaktadır.


Nisan ayında başlattığımız Proje kapsamında , şimdiye dek lens kullanıcıların internetten gelerek ürünlerini teslim aldıkları mağazalar aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki optik mağazalarına, sosyal sorumluluk projesine destek verdikleri için teşekkür ediyoruz.


ŞEHİR   FİRMA
 
 
Adana   Gözde Optik
Afyon   Ata Optik
Aksaray   Erdem Optik
Ankara   İhsan Optik
Ankara   Yeni Özge Optik
Ankara   Eryaman Optik
Ankara   Hakan Optik
Ankara   İnter Optik
Ankara   Koray Optik
Ankara   Lünet Optik
Ankara   Tuğçe Optik
Antalya   Kemer Lux Optik
Antalya   Optizen Optik
Antalya   Toprak Optik
Aydın   Vizyon Optik
Aydın   Üçgen Optik
Balıkesir   Vedat Optik
Balıkesir   Gülez Optik
Bursa   Cenk Optik
Bursa   Akan Optik
Bursa   Efe Optik
Denizli   Özgür Optik
Diyarbakır   Emre Optik
Elazığ   Gür Optik
Erzurum   Gözler Optik
Eskişehir   Üstün Optik
Gaziantep   Pelin Optik
Hatay   Özkul Saat ve Optik
Isparta   Gül Optik
İstanbul   Barış Optik Lens
İstanbul   Adres Optik
İstanbul   Asco Optik
İstanbul   Box Optik
İstanbul   Bülent Optik Lens
İstanbul   Cengiz Optik
İstanbul   Çelen Eczane Optik
İstanbul   Deva Eczane Optik
İstanbul   Danış Optik
İstanbul   Duru Optik
İstanbul   Harbi Optik Kadıköy
İstanbul   Harbi Optik Sarıyer
İstanbul   Şahin Optik
İstanbul   Sancak Optik
İstanbul   Sena Optik
İzmir   Beş Optik
İzmir   Ataşen Optik
İzmir   Efes Optik
İzmir   EskiFoça - Drc Optik
İzmir   İstanbul Hazar Optik
İzmir   Lens Optik
İzmir   Tülin Optik
İzmir   Vote Optik
Kahramanmaraş   Ak Optik
Karabük   Optik Elit İth.
Kastamonu   Bülbül Optik
Kastamonu   Optik Elit
Kocaeli   Doğan Optik 2
Kocaeli   Elit Optik
Kocaeli   Yağmur Optik
Malatya   İnter Optik
Manisa   Soyluer Optik
Mardin   Park Optik
Sakarya   Atasoy Optik 2
Sakarya   Can Optik
Samsun   Deniz Eczane Optik
Şanlıurfa   Klas Optik Saat
Şırnak   Şırnak Optik
Tekirdağ   Elit Optik
Tekirdağ   Yeni Güneş Optik
Trabzon   Suat Optik
Van   Kutlu Optik
Yalova   Beyaz Optik

 


Görüldüğü gibi internetten online satış yalnızca İstanbul'da riskli değil tüm Türkiye'ye yayılmış vaziyettedir. Buradan Sağlık Bakanlığı'na seslenerek internetten online satış yapan illegal sitelere karşı daha acil önlemler almasını talep ediyoruz.


Projenin ana amacı yasal olmayan ve sağlık riski barındıran internetten kontak lens satışına karşı halkı bilinçlendirmek ve onları optik mağazalara yönlendirerek ürünlerini sağlıklı bir şekilde optisyenlik müesseselerinden temin etmelerini sağlamaktır. Bu proje Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan görüş alınarak başlatılmıştır.


Proje'ye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıdaki gibidir.


İnternette Online Kontak Lens Satışı Yapmak Yasal Değildir.


Sağlık Bakanlığı'nın 5193 sayılı optisyenlik kanunu uyarınca: İnternet siteleri optisyenlik müessesesi değildir ve internet üzerinden online kontak lens satışı, işletmenin optisyenlik müesesesi belgesi dahi olsa yasaktır.


İnternetten Kontak Lens Alarak Sağlığınızı Tehlikeye Atıyor Olabilirsiniz.


İnternetten ucuz kontak lens aldığınızı düşünürken sahte, kaçak ya da süresi geçmiş lens alıyor olabilirsiniz. Çünkü yasal olmayan internet sitelerinin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmesi mümkün değildir. Ve internet satışlarıyla birlikte son zamanlarda artan sahte, kaçak ve kullanım süresi geçmiş lens ve solüsyonlar göz sağlığı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.


Gözünüzü Gözden Çıkarmayın, Ucuz Diye İnternetten Lens Almayın.


Kontak lens sadece Sağlık Bakanlığı onaylı optisyenlik müessesesinden alınmalıdır.


Bu kapsamda toplumun göz sağlığını korumak ve kollamak amacıyla Optik Gazete olarak biz, Opak Lens Deposu'nun Türkiye genelindeki 18 şubesi ile beraber "Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi" çerçevesinde "Kontak Lens" Sağlık Bakanlığı Onaylı Optisyenlik Müessesinden Alınır sloganı ile bir proje başlattık. Bu kapsamda satış, Opak Lens tarafından organize edilen optik mağazalar üzerinden yapılıyor.


Optik Gazete olarak yürüttüğümüz Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme projenin web sitesinde yayınlanan uygun fiyatlarla, kullanıcıları, kendilerine en yakın optisyenlik müessesesine yönlendirerek kontak lenslerini optisyenlik müesseselerinden (optik mağazadan) almalarını sağlıyoruz.


 

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.