Akay Optik Artık Üretim Odaklı Çalışacak

Asli işimiz ve uzmanlık alanımız olan üretim ve üretim kalitemizi daha da arttırmak amacı ile satıştan ayrılma kararı aldık.

Akay Optik Artık Üretim Odaklı Çalışacak
09 Ocak 2021 Cumartesi 12:00

Sevgili Meslektaşlarım;

Akay Optik olarak firmamız 1960 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Ticari faaliyetlerimize 1993 yılında cam deposu olarak başlayarak 1998 yılında bünyemize RX Tek Odaklı üretimini, 2004 yılında Antirefle kaplama laboratuvarını ve 2012 yılında da Free Form teknolojisini ekleyerek faaliyetlerimizi ve kalitemizi artırdık.

2018 yılında Opak Lens A.Ş. ile birlikte çalışmaya başladık. Neden Opak Lens sorusunun cevabı bizim için çok netti. Beraber çalıştığımız süre boyunca çalışma prensipleri olarak ortak yönlerimiz olduğu kadar ideolojilerimizin de ortak olduğunu gözlemledik. En başta her iki firma da yabancı sermayeye boyun eğmek istemeyen %100 yerli sermayeli firmalar olduğu gibi, iki firmanın da önceliği siz değerli optikçilerimize kaliteli ürünler ve kaliteli hizmet sunmaktı.

2018'in Kasım ayında iki firmanın tek firma haline gelmesinin hem sektörümüz hem de firmalarımız açısından faydalı olacağı kararını alarak, Akay Optik'in tüm hisselerini Opak Lens’e devrederek Opak Lens çatısı altında birleştik. Böyle bir karar vermemizin en büyük nedeni Opak Lens'in 46 şube ve 450 den fazla çalışanı ile Türkiye genelinde oluşturduğu güçlü alt yapısı, şubelerin bulunduğu illerde 15 dakika içerisinde istenilen stok camları ve kontak lensleri iş ortaklarına ulaştırabilme hızı, Türkiye'nin en geniş ürün yelpazesine sahip olması, kaliteli ve çeşitli kontak lens markalarının Türkiye'deki tek yetkili satıcısı olması ve tamamen sektör menfaatleri doğrultusunda çalışıyor olmasıdır.

2019 yılı boyunca iki firmanın tek çatı altında olmasına rağmen, optikçilerimizin alışkanlıklarını düşünerek satışlarımıza iki ayrı firma olarak devam ettik. 2021 yılına geldiğimizde ise yeni bir karar alarak bu kararı siz değerli optikçilerimizle paylaşmak istedik. Akay Optik olarak asli işimiz ve uzmanlık alanımız olan üretim ve üretim kalitemizi daha da arttırmak amacı ile satıştan ayrılma kararı aldık. Bundan sonraki süreçte, Akay Optik olarak ürün kalitemizi ve teknolojimizi daha da ileriye taşımak adına AR-GE çalışmalarına yoğunlaşacağız. Opak Lens ise, satış alanındaki yüksek bilgisi, becerisi ve tecrübesini sizlerle paylaşmaya devam edecek.

Önümüzdeki süreçte Opak Lens ve Akay Optik olarak bizler, sorumluluğumuzun bilincinde olarak bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaları daha da ileriye taşımak adına elimizden geleni yapacağız. Siz değerli optikçilerimizin de %100 yerli sermaye olan Opak Lens ve Akay Optik birlikteliğine, her zaman olduğu gibi, destek vermeye devam edeceğinizden hiç şüphemiz yoktur.

Hep birlikte çok daha başarılı işlere imza atacağımıza inancımız tamdır.

Saygı ve Sevgilerimle;

Serdar Sevinç

Akay Optik Genel Müdürü


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.