17 katarakt ameliyatının ağır bilançosu: 6 enfeksiyon, üç körlük...

Malatya’da özel bir hastanede aynı gün katarakt ameliyatı olan 17 hastadan, altısı enfeksiyon kaptı. Enfeksiyon kapan hastaların üçü gözünü kaybetti.

17 katarakt ameliyatının ağır bilançosu: 6 enfeksiyon, üç körlük...
18 Eylül 2014 Perşembe 10:23

 

Malatya’da özel bir hastanede meydana gelen olay, akıllara durgunluk verdi. Aynı gün katarakt ameliyatı olan 17 hastalardan altı kişi enfeksiyon kaptı ve enfeksiyon kapanlardan da üçü gözünü kaybetti.
Ameliyattan sonra gözlerinde enfeksiyon tespit edilen hastalar Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özel Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı.

75 yaşındaki Minadiye Çek’in sol gözünü kaybettiğini belirten ve skandalı anlatan oğlu Feridun Çek, hastaların ameliyat esnasında enfeksiyon kaptıklarını söyledi ve ekledi: “Annem katarakt ameliyatından sonra sol gözünü kaybetti. Geçtiğimiz Perşembe ameliyat olan diğer 5 hasta da aynı şekilde enfeksiyon kapmış durumda. Göz doktoru C. A.’nın gerçekleştirdiği operasyondan iki gün sonra annemin gözünde şişme ve sulanma meydana geldi. Bu kez üniversite hastanesine sevk edildik. Yapılan tetkiklerde ameliyatta kullanılan aletlerden enfeksiyon kapıldığı sonucu çıktı. Diğer gözünü kaybeden hastalarda da aynı durum söz konusu.”
Bir gözünü kaybeden 78 yaşındaki Remziye Çoban’ın kızı Nurhan Çoban da “Annemin göz kaybı kesinleşti. Enfeksiyon kapan 6 hastanın üçünde göz kaybı var. Diğer üç kişi için kritik süreç devam ediyor.” dedi.

“Burnunu sildiği mendilden bulaşmıştır”
Ameliyatları yapan doktor C. A. ise hastaların enfeksiyonu dışarıdan kapmış olabileceklerini belirterek, hepsinde göz kaybı yaşanmadığını belirtti. “Hastalardan Minadiye Çek’i durum oluşunca bana getirdiler ve Pazar günü kendisini üniversite hastanesine sevk ettim. Ancak ısrarıma rağmen geç gitti. Durumu biraz kritik.” dedi ve enfeksiyonun dışarıdan bulaşmış olma ihtimalini anlattı: “Malatya’da bir kişi ameliyat olunca, bütün köy ziyarete geliyor. Bu şekilde bulaşmış olabilir. Biz bunları hastalara söyledik. Teyze hanımlar ellerinde peçetelerle geziyorlar. Burunlarını sildikten sonra damlayı kullanırken göze temas etmiştir.” dedi.
Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.