Bakan Selçuk, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği yönetimi ile görüştü

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk sorunların birçoğuna destek vereceğini söyledi.

Bakan Selçuk, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği yönetimi ile görüştü
09 Ekim 2020 Cuma 11:52

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Türk Optisyen - Gözlükçüler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Görüşmeye ayrıca SGK Başkanı İsmail YILMAZ, Genel Sağlık Sigorta Genel Müdürü  (GSS) Mustafa ÖZDERYOL da katıldı. Ankara Optisyen Gözlükçüler Odası yönetim kurulu üyeleri Ramazan Özer, Hasan Benli, Ertuğrul Karaoğlan, Türk Optisyen - Gözlükçüler Birliği Gen. Sek. İlker Akgül, Kocaeli Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda optik sektörünün sorunları ve geleceği ile ilgili görüşler sözlü ve yazılı olarak sunuldu.

2021yılı sözleşme protokolünün SGK ve Türk Optisyen - Gözlükçüler Birliği arasında sözleşme yapılması talep edildi. Bakan Selçuk bu konuda Genel Sağlık Sigorta Genel Müdürü Mustafa Özdenyol ‘a gerekli çalışmaların yapılarak bizzat kendilerine sunulmasını istedi.

Ayrıca gözlük cam, çerçeve ödeme fiyatlarında 16 yıldır zam yapılmadığı bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a iletildi, sayın bakan bu konuda çalışma yapacaklarını dile getirdi.

Yine 3 yılda bir ödenen çerçeve bedellerimin ödeme tarihinin iki yıla indirilmesi,  en az 0,50 numara değişikliğinin olmaması halinde ödeme yapılmamasının yanlış olduğu, çocuklarda yılda bir çerçeve bedeli ödemesinin yapılması, ayrıca yeni okula başlayan çocuklarda okula kayıt anında göz muayene raporu istenmesinin  toplum sağlığı açısından  iyi olacağı, ehliyet sürelerinde göz muayene tarihi ayarlamasına gidilmesi(5 -10yıl) talepleri de dile getirildi.

Korona virüs salgını dolayısıyla özel ve devlet hastanelerinde göz reçetesi yazımının çok azaldığı, az reçete üretiminden dolayı Optisyen ve gözlükçü meslektaşlarımızın zor durumda olduğu da sayın bakan ile paylaşıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu sorunların birçoğuna destek vereceğini söyledi.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri Sayın Bakan ve bürokratlara katkılarından dolayı teşekkür ettiler.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.