Optik Gazete

Sektörümüzde Meslektaşlar Arası Güç Birliği

Gündem

"Aren Kozmetik’in Lionel dezenfektan ürününü 35 TL satış fiyatı ile sektörümüze sunacağız."

Optik Sektöründe Meslektaşlar Arası Güç Birliği

Optik sektörümüze yıllarını vermiş bir meslektaşımız olan Optisyen İlgen Coşkun’un yöneticiliğini yaptığı Aren Kozmetik bir çok değişik ürünün yanı sıra  koronavirus salgını ile mücadelede kullanılan dezenfektanları da üretiyor. Aren Kozmetik’in Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Covid-19 riskine karşı optisyenlik müesseseleri için mecburi tutulan “optisyenlik müesseseleri için kontrollü sosyal hayat çalışma rehberi”ndeki kriterlere uygun olan dezenfektan ürünü, piyasada satılan bir çok ürünün aksine %80 gibi yüksek bir oranda alkol içeriyor.

Opak Lens AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi Lionel marka %80 alkol içeren dezenfektan ürününün Opak Lens üzerinden optisyenlik müesseselerine dağıtımı için Aren Kozmetik ile bir işbirliği oluşturduklarını bildirdi. Erol Harbi bu konuda Optik Gazete’ye şu açıklamada bulundu: “Uzun yıllardır Opak Lens olarak Aren Kozmetik ile çalışıyoruz. Aren Kozmetik hali hazırda optik camların temizlenmesinde kullanılan cam temizlik solüsyonlarımızı üretiyor. Optisyen İlgen Coşkun hem faaliyette bulunduğu optisyenlik müessesesi kanalıyla Opak Lens’in bir müşterisi olarak kendisiyle çalıştığımız, hem de aile şirketi Aren Kozmetik’te yaptıkları çalışmaları izleyerek takdir ettiğimiz bir meslektaşımız.

Bu arada pandeminin başlamasıyla birlikte biz hemen Opak Lens binalarında ve şubelerimizde dezenfektan ürün olarak Aren ürünlerini kullanmaya başlamıştık zaten. Kendisi ile konuştuğumuzda ürünlerinde kullandıkları alkol oranının yüksek olmasının ne kadar önemli olduğunu duyunca tüm optik mağazalarda piyasada bilmediğimiz ürünler yerine içimizden birinin ürettiği, güvenilir bir ürünün kullanmasının ne kadar doğru olacağımı düşündüm. Özellikle sağlık sektörü olduğumuz için bu konularda bilinçli olmak bizler için çok önemli. Bu kapsamda Opak Lens ve Aren Kozmetik arasında bir işbirliği modeli oluşturduk ve piyasada 60-70 TL civarında satılan çok daha düşük alkol oranlı dezenfektan yerine optisyenlik müesseselerinin bu ürünleri almasını sağlamaya karar verdik. Sosyal sorumluluk çerçevesi kapsamında Opak Lens olarak Aren Kozmetik’in Lionel dezenfektan ürününü 35 TL satış fiyatı ile sektörümüze sunacağız. Bilgi almak isteyenler Opak Lens satış temsilcileri ve şubeleri ile irtibata geçebilirler.”

Aren Kozmetik yöneticisi Optisyen İlgen Çoşkun da kendisi ve Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine uygun üretimleri hakkında Optik Gazete’ye şu bilgileri verdi:

"1979 Yılında Bandırma’da doğdum. Optisyenlik ve işletme fakültesi mezunuyum. 20 yıldır optik sektöründe Bandırma’da iki mağaza ile hizmet vermekteyim. Ailemizin 3 kuşak eczacı olması ve kimya sektörüne olan ilgimiz 2011 yılında Aren kozmetik ve parfümeri şirketimizin kurulmasına sebep olmuştur.

Covid-19 salgını ile birlikte artan ihtiyaç doğrultusunda tüm testleri yapılmış Sağlık Bakanlığı onaylı lionel el ve cilt dezenfektanı ürünümüzü piyasaya sürmüş bulunmaktayız. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan optisyenlik müesseseleri için kontrollü sosyal hayat çalışma rehberinde müşteri ve çalışanların ve atölyelerinde bulunan aletlerin hijyeni açısından %80 alkollü antiseptik zorunlu kılınmaktadır. Optik müesseselerinin birer sağlık kurumu olması sebebiyle müşterilerine çalışanlarına ve toplum sağlığını düşünerek pandemi ile mücadelede koruma amacıyla tüm hijyen kurallarına uymaları mesleğimizin prestiji açısından da önemlidir.

Aren kozmetik ve parfümeri olarak meslektaşlarımızın antiseptik ürün ihtiyaçlarını ve kolonya ihtiyaçlarını güvenli ve uygun şartlarda temin etmelerine yardımcı olmaktayız. Umarım Opak Lens ile yaptığımız bu projemizle bulaş riskini en aza indirir meslektaşlarımıza da bir nebze faydalı olursak ne mutlu bize, sağlıklı günler dilerim."

Biz de Optik Gazete olarak bu işbirliği için her iki firma yöneticilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yorumlar (1)

Baytürk 4 Yıl Önce

Iyi güzelde, ürünlerinize internetten baktım ve 60-70 TL.civarında satışta. 35 TL.'ye nereden alabilirim❓bayturk1969@gmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.