Optik Gazete

Sahte ve taklit satıyorlar ama cezası yok!

Gündem

Türkiye’nin sahte ve taklit güneş gözlüğü çöplüğü haline geldiğini söyleyen Taylan Küçüker, Sağlık Bakanlığı’na denetim çağrısında bulundu.

 

 

Cihan Sivas’tan Turan Temel’e konuşan Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker, yasal denetim ve kontrol eksikliği sebebiyle Türkiye’nin sahte ve taklit güneş gözlüğü çöplüğüne döndüğünü söyledi.
Güneş gözlüğünün, senelerce moda ve süs aksesuarı olarak görüldüğünü söyleyen Küçüker, Türkiye’de insanların ultraviyole (uv) konusunda bilgisiz ve duyarsız olduğunu belirtti. “Uv radyasyonu, cilt kanseri ve zamanından önce katarakt oluşmasına neden olur.” diyen Küçüker, doğru seçilen güneş gözlüğünün ultraviyole ışınlardan koruduğunu aktardı.

 

Sahte gözlük satmak suç değil!
Taklit ve sahte gözlüklerinin, çok ucuz olması, satın alan ya da kullanan için suç teşkil etmemesi nedeniyle pazarda hala yer bulduğunu söyleyen Küçüker, “Güneş gözlükleri için yasal düzenleme mutlaka yapılmalı ve her türlü denetim ve kontrol Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmelidir.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.