Optik Gazete

Opak Lens Mini Anket İle Soruyor

Gündem

Bu anket kapsamında verilen cevaplarda çıkan çoğunluğa göre düzenlenecektir.

TEK SORULUK MİNİ ANKET

Opak Lens,  2021 Fiyat Kataloğunu 2020 Aralık ayında yayınlayacağını ve dağıtılacağını Whatsapp üzerinden duyurdu.

Bu duyuruyla birlikte müşterilerine tek soruluk bir anket yazısı gönderen Opak Lens, 2021 yılı için tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlama stratejisini bu anket sorusunun cevabına göre kurgulayacağını bildirdi.

Bu konuyla ilgili Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi Optik Gazete’ye şu açıklamayı yaptı:

“2019 yılında birçok müşterimiz kontak lens satışlarında tavsiye edilen son kullanıcı fiyatları nedeniyle sorun yaşadıklarını bildirdi. Tüm mücadelemize rağmen hala birkaç firma yasal olmadığı halde internetten kontak lens satmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenemeyen bu yasa dışı firmaların satışa sunduğu kontak lensler SAHTE, SÜRESİ GEÇMİŞ veya KAÇAK olabilirler ve çok düşük fiyatlarla satıyorlar ki, optisyenlik müesseseleri bunların fiyatlarını gören son kullanıcıları ikna etmekte zorlanıyorlar.

Biz Opak Lens olarak bu tip durumlarda her zaman, internetle mücadele kapsamında “mağazadan içeri giren kullanıcıyı geri çevirmeyin, karlılığınız çok düşse de müşterilerinizi internete kaybetmeyin, son kullanıcıyı bu konularda bilgilendirin” diye görüşümüzü paylaşıyoruz. Ancak müşterilerimiz olan yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri de katalogda fiyatı gören kullanıcılara yüksek oranda indirim yapmaları durumunda prestij ve güven kaybına uğradıklarını ifade ediyorlar.

2019’da birçok müşterimiz bize tavsiye edilen fiyatları düşürmemiz talebinde bulunmuştu. Biz de 2020 kataloğumuzu bu kapsamda hazırlamıştık. Ve bu kapsamda, optisyenlik müesseseleri olarak kar marjımızdan feragat ederek, internette yasal olmayan kontak lens satışlarının önüne set çekmek için bu yönteme başvurduğumuzu müşterilerimize iletmiştik.

Yaptığımız bu yeni fiyatlama, pandemi sırasında pazar payını büyüten, yasal olmayan ve denetlenemeyen internet sitelerinin uyguladığı düşük tüketici fiyatlarına karşı, yerel bağımsız optiklerin daha fazla müşteri kaybına uğramasını önleyen bir uygulama oldu.

Ancak bu uygulamadan sonra bu kez de tersine görüşte olanlar serzenişte bulundular. Bu yıl 2021 kataloğumuzu Aralık ayında yayınlayıp dağıtma kararı aldık. Dolayısıyla fiyatlama konusundaki çalışmalarımız hızlanmadan bir mini anketle çoğunluğun görüşünü almak istedik.

Müşterilerimize 30 Eylül 2020 tarihinde bir whatsapps mesajı yollayarak katalogla ilgili anket sorumuza verecekleri “EVET” ya da “HAYIR “cevabının kataloğumuzun fiyatlama çalışmasının çoğunluğun isteğine göre düzenlenmesi için temel oluşturacağını bildirdik.

Opak Lens 2021 Fiyat Kataloğundaki kontak lens tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlarını 2020’de olduğu gibi kar marjı düşük ama rekabetçi şekilde sürdürmeyi talep edenlerin “EVET”,  kar marjı normal bir fiyatlamayı tercih edenlerin “HAYIR” olarak cevaplamasını istedik.

Sonuç olarak, Opak Lens 2021 Fiyat Kataloğu’nda yer alan kontak lens tavsiye edilen son kullanıcı fiyatları, bu anket kapsamında verilen cevaplarda çıkan çoğunluğa göre düzenlenecektir.

Bugün anketimize yoğun bir katılım olduğu konusunda bilgi ve sonuç raporları bana gelmeye başladı. Tüm müşterilerimize katılımları için buradan da teşekkür ederim.

Opak Lens olarak her zaman müşterilerimizle karşılıklı görüş alışverişinde olarak, onların talep ve ihtiyaçlarını ön planda tutarak uygun çözümler üretme çabasındayız. Her zaman yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin yanındayız.”

Biz de Optik Gazete olarak Opak Lens’in bu yaklaşımını kutluyoruz. Ayrıca, kendisine herhangi bir nedenle whatsapps mesajı gelmeyen ancak ankete katılmak isteyen gözlükçü veya optisyenlerin Opak Lens’in 0 549 870 24 24 numaralı hattına whatsapp mesajı göndererek, kendilerini tanıtmak suretiyle ankete katılım sağlayabileceklerini buradan bildiriyoruz.

Yorumlar (140)

Metin atar 4 Yıl Önce

Çok güzel bekliyoruz

ERGİN BİLGİN 4 Yıl Önce

HAYIR

Haluk Fener 4 Yıl Önce

EVET

Mustafa dogan 4 Yıl Önce

Hayir

Aziz - Gözlem Optik 4 Yıl Önce

Hayır

Şenol çiftçi 4 Yıl Önce

Tabiki hayır. Bu listeyi hala sürdürülebilir olacağını nasıl düşünebilir siniz. Burada optikçi be kazanıyor nasıl varlığını sürdürecek. İsterseniz şöyle yapalım. Mücadele edeceğiz diye fiyat listesini daha da düşürelim ne dersiniz hatta bunu cam çerçeve ve güneş gözlüğünde de yapalım. Hemen hemen hepsi internette satılıyor. Bakalım kim kazanacak. Müşteri mi Evet tedarikçi öi Evet müessese HAYIR. yahu bırakın artık bu bizden başka herkese yarıyor. Müessese eninde sonunda kendi balığını kendi tutacak, bunu öğrenecek, öğrenmesi lazım. Yapamayanda lütfen bıraksın. Lütfen sizde fiyatla kolay ama kazancı zayıf satışlara destek vererek satabilme yeteneklerini köreltmeyin. Aynı zaman sizin bu satış sisteminize uymayan bayilerinizle uymaya mecbur edilmek istenen bizlerle büyük sıkıntı doğuruyor. Uzun vadede sektöre bizlere güveni zayıflatıyor. Bunun orjininde ve müsebbibi istemezsiniz sanırım...

Burak önder 4 Yıl Önce

Evet

Proptiknimet 4 Yıl Önce

Hayır

Ömer sazil 4 Yıl Önce

Hayır

Hayati 4 Yıl Önce

Hayır

Damla 4 Yıl Önce

Hayır

Abdullah soydan 4 Yıl Önce

HAYIR

Damla 4 Yıl Önce

Hayır

Salim yiğit 4 Yıl Önce

Hayır

Şimşek Eczanesi 4 Yıl Önce

Hayır

Abdullah 4 Yıl Önce

Her türlü zam yapılacak yani. Prakende satışa destek olmuyorsunuz ki. Burda çıkan sonuç depo zarar etmez gözlükçü karından vazgeçsin yada geçmesin. Bizim burda bi söz var yırtılan delibekirin yakası. Opak lensin bu anketteki amacı ne bizi mi düşünüyor yoksa kendi yapacagı zama kılıf mı buluyor. Rekabetçi veya karlı satışta opak lens niye destek vermiyor oluyor.

Raşit 4 Yıl Önce

Aynı özveriyi sizlerden de bekliyoruz sizlerde kârlılığınızdan feragat edin birlikte taşın altına elimizi sokalım

Enver 4 Yıl Önce

Evet

Optik 38-Kayserl 4 Yıl Önce

Hayır

Şaban Gümüşcü Gümüşcü... 4 Yıl Önce

Listeyi açtığınızda müsteriler mutlaka ikram bekliyorlar.Son listedeki fiyatları markette stılan bir ürünün net fiyatı gibi satamıyoruz.Hatta daha önceden alan müşterilere verdiğimiz fiyat pahalı kalabiliyor.Bence topu bize atmadan iki liste arasında bir fiyat politikası uygulamanız daha doğru olur.

Cengiz kocak 4 Yıl Önce

HAYIR

Mehmet Özden 4 Yıl Önce

Hayır

Durmuş Kaykusuz 4 Yıl Önce

Hayır

Fatih Kabak msm optik 4 Yıl Önce

Hayir kesinlikle istemiyoruz

Murat çevik 4 Yıl Önce

Hayır

Neslihan yel 4 Yıl Önce

Hayır

Murat Acar 4 Yıl Önce

Hayır

Ercan Sağdıç 4 Yıl Önce

Hayııırrr

Serkan Drc optik izmir 4 Yıl Önce

Muessese olarak iki durumda da zor sartlarda satislari gerceklestirmeye calisiyoruz.Birinde düsük kar hele birde kredi kartiyla odenirse digerinde internette fiyatlariyla fazla bir makas acikligi.Belki cevap ikiside degil, ikisinin arasi bir fiyatlandirma ile muessesenin pazarlama kabiliyetine gore satis makas acikligi fazla duruma gore daha kolay olucakken yine kabiliyetine gore satis neticesinden memnuniyeti mevcut durumdan fazla olucaktir.iki secenektede memnun olmadigimdan cevabim ikiside degil.

Alkar OPTİK 4 Yıl Önce

HAYIR

Emir optik-kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Hatice saran 4 Yıl Önce

HAYIR

Murat Ünver-kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Alfa Optik Kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Burak optik-kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Emine önsöz karabulut 4 Yıl Önce

HAYIRRRRR İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPACAK MÜŞTERİ EMIN OLUN ZATEN GÖZÜNÜ KÖRDE ETSE ORDAN ALDIĞI LEN HALA GIDIP ORDAN ALIYOR. AMA BIZE GELEN MUŞTERI ZATEN İNTERNET ORTAMINA GÜVENMEYİP BIZE GÜVENEREK GELIYOR. SATIŞ FİYATLARININ DÜŞMESİNİ HICC TASVIP ETMEDIM. INDIRIM YAPACAKSAK DA BIZ YAPALIM. O YÜZDEN ESKI ""NORMAL"" SATIŞ FİYATLARINA GERI DÖNULSUN.

Mücahit Mutafoğlu 4 Yıl Önce

Aldığımız emtialar sadece fatura maliyeti olarak kalmıyor kargosu vergisi elektriği suyu kart komisyonu vs nasıl kar ediyorlar merak ediyorum herkese hayırlı işler

İKBAL OPTİK 4 Yıl Önce

HAYIR

Faruk kaki 4 Yıl Önce

Hayır

Zuhal ergen 4 Yıl Önce

Hayır

Sezbay 4 Yıl Önce

HAYIR

Ali Nihat ırkörücu 4 Yıl Önce

Kar marjı çok düşük

Baki Dönmez 4 Yıl Önce

H A Y I R!

Evren K. 4 Yıl Önce

Hayır

Ahsen optik Talat sivaslı 4 Yıl Önce

Hayır

Ali Riza 4 Yıl Önce

Hayir tabiki alttan zam yapip üstten fuyati asagiya indirip kariligi dipe vurmak bekadar mantıklı olmadı optik magazalari size calissin siz kazanin sadece yanlis bir durum

Enes 4 Yıl Önce

Hayır. Fiyatların internet satışlarınla aynı dengede olabilmesine uğraş göstermek bizlerin bilgi birikim ve tecrübesini hiçe sayar, optisyen veya satış elemanı kendini geliştirsin lensini satsın satamayan almasın. Burada siz indirim yapmadığınız sürece bizlerin kar oranı düşürmenizin bir mantığı yok. Bizler sağlık müessesi olduğumu fark edemedikki ayakkabı satan kişi vücuda nasıl fayda ve zarar sağlayacanı bilirken bizlerin intternet ile savaş vermemiz oda yardımıyla olmuyo kendimiz sağlık işi yaptığımızı bilmeliyiz

Erman 4 Yıl Önce

Hayır

Hatice bulut 4 Yıl Önce

HAYIR

Merve Nur Biber Yılmaz-Merve... 4 Yıl Önce

Hayır

Fatma Nur Arslan 4 Yıl Önce

Hayır

Serkan dalgıç serkan optik 4 Yıl Önce

HAYIRR

Elif optik Konya 4 Yıl Önce

Hayır

burak 4 Yıl Önce

hayir

Serkan 4 Yıl Önce

Hayır

Mesut gülmez 4 Yıl Önce

HAYIR TABİ Kİ.. Bu soruya evet diyen arkadaşların gözlükçü olduğundan süphe duyuyorum. Siz mücadele edeceksiniz diye arada biz neden feragat ediyoruz. Son 3 yıldır fiyat listesi. gec basılıyor elimizden liste olmuyor son fiyat listesini kullanan ne gördüm ne duydum boşuna masraf yapmışsınız..

Özen Optik Kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Emir optik center-Kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Fatih Altaş 4 Yıl Önce

hayır

Mustafa Boz 4 Yıl Önce

Hayır

Bülent soylu 4 Yıl Önce

Hayır

mehmet optik 4 Yıl Önce

evet

Suat optik-Kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Adana optik Gökhan Yılmaz 4 Yıl Önce

HAYIR

Hedef OPTİK-kayseri 4 Yıl Önce

Evet

Yasin bağcı 4 Yıl Önce

HAYIR

Merve optik-kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Prizma optik-kayseri 4 Yıl Önce

Hayir

Erkan 4 Yıl Önce

Hayiŕrrrrr

Tuncay 4 Yıl Önce

Hayır

Burç optik kayseri 4 Yıl Önce

Hayir

Ümit Demiraslan 4 Yıl Önce

EVET Herkes kafasına göre fiyat koymasın Tek fiyat olsun hepimiz aynı fiyattan satalım

Abdullah incekara 4 Yıl Önce

Hayır

Emre Optik 4 Yıl Önce

Hayir

Çiçek eczane optik kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Nuran Şahinkaya 4 Yıl Önce

Hayir

Birkan kahraman 4 Yıl Önce

Hayir Emine hanim ve de senol bey tercüme olmuslar

miraç optik konya 4 Yıl Önce

kesinlikle hayır

Balkan Optik İlker Tezci 4 Yıl Önce

HAYIR

turgut 4 Yıl Önce

HAYIR TABİKİDE...

Safa optik-kayseri 4 Yıl Önce

Hayir

Galip Aksoy 4 Yıl Önce

Hayır

GÜRAL OPİTK 4 Yıl Önce

Hayır

Pakize Torun 4 Yıl Önce

Hayır

SEVİL OPTİK 4 Yıl Önce

HAYIR

Özer optik kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Erciyes optik kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Sirac Optik Kayseri 4 Yıl Önce

Hayır

Savaş durgun 4 Yıl Önce

Tabiki hayır nadem rakabet edeceksek bizler yanlız elimizi taşın altına sokmayalım tedarikçi firma larda elinintaşın alrına soksun hem yeni listede % 20 zam yapacaksın hem bizlerin kar marjını düşüreceksin hayır hayır arkadaş sizler toptan fiyatları aşagı çekin ozaman bizlerde ona göre fiyatları aşagı çekelim hep müessese sahiplerinden istemeyin birazda siz verin bari

Cengiz optik 4 Yıl Önce

Ticaretin hayatın olmazsa olmazı para, kazanmadıktan sonra o riske girmenin gereğiyok. Haftada 4-5 kutu lens satıyoruz, pazarlıksız indirimsiz hiç bir satışımız olmuyor, zincir mağaza fiyatlarını örnek alan müşterimiz aynı rakamı istiyor ,.kimse kusura bakmasın hayır kurumu değiliz ticaretin kuralı meşru bir kazançtır hakkımız olanı istiyorum. Ahde vefa kalmadı. Kimse gemisini batırmasın

Yağmur optik 4 Yıl Önce

HAYIR

Hasan Demirbaş 4 Yıl Önce

Evet

Raziye 4 Yıl Önce

Hayırr

İlkim Kiraz Güneş 4 Yıl Önce

Hayır

Mehmet tatar 4 Yıl Önce

Hayırr.. internet ortamindaki satişlara daha kalitsal yaptirimlar yapilmadiği surece hayir

Babacan optuk faruk yılmaz 4 Yıl Önce

Tabiki hayır

Levent Özen 4 Yıl Önce

Evet

Enes Kızılcık 4 Yıl Önce

Kesinlikle hayır. Bizim ticaretimiz kimseyi ilgilendirmez biz istersek ucuz veriririz istersek liste üzerinden satarız istersek te ücretsiz veririz ama bu bizi ilgilendirir bizim adımıza kararı başkası veremez.

Tahir KÖKÇÜ 4 Yıl Önce

HAYIR...

MURAT GÜNDOĞDU 4 Yıl Önce

MAALİYETİN ÜZERİNE 2.5 ÇARPARAK SATIŞLARI DÜZENLEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM . AKDENİZ OPTİK 01 ADANA 0537 867 05 07 FİRMA ORTAĞI . İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM OPAK LENS AİLESİ .

metin 4 Yıl Önce

sadece net satışlarımı bazı gözlükçüler helede adanadaki bazı gözlükçüler bile bizim aldığımız fiyatlara lens satıyorlar bide onlara el atılsa marka fiyat belirtilmesi yasakken markayı afişe edip benim toptan aldığım fiyayalara lens solüsyon satıyorlar net satışları bi nebze olsada bunların yanında iyi kalıyor

selçuk 4 Yıl Önce

kesinlikle hayır

Coşkun yalçıdağ 4 Yıl Önce

İnternet satışını engellemek İçin EVET Diyorum

Ali 4 Yıl Önce

Lens satış fiyatları normal fiyatlarına dönsün ucuzcu müşteri zaten internetten araştırıp bu lensleri temin ediyor gerçekten sağlığını düşünen müşteri optik mağazalarından alışveriş yapıyor internet satışları sert bir yaptırım uygulamak siz depolarin elinde satış fiyatlarını aşağıya indirmek tepki değil musterideki güveni bitirir döviz kurlarını. Artmasından dolayı herşeyde fiyat artışı oluyorken musterideki 165 aldığı lensi 120 satış fiyatına verdiğimiz zaman siz beni kazikliyordunuz bunca zaman müşteri gözündeki güvensizlik dahada artmış olacaktır ben HAYİR diyorum

Elif optik 4 Yıl Önce

HAYIR..

Palmiye Optik 4 Yıl Önce

HAYIR

Selamettin Erdem 4 Yıl Önce

seçenek Evet. Yorumsuz...

Merve Arıkan Fırat 4 Yıl Önce

Hayırrrrr

Ekin optik lens Ekrem Yıldırım 4 Yıl Önce

HAYIR

Önder optik önder çoban 4 Yıl Önce

Kesinlikle hayır

Serdar optik 4 Yıl Önce

Hayır

Arzu 4 Yıl Önce

Herkes kendi cikarlarini dusunuyor maalesf musteride firmada optikcide..fiyat listesinde satis fiyati duserken maliyette dusuyormu elbette hayir oyuzden cevabim yine hayirr normal satis listesiyle birakin biz optikciler iskontularimiza gore satislarimizi yapalim sizin fiyatlari asagi cekmeniz demek internet satisinin onune gecdi demek deil cnku olan burda yine optikciye oluyor maliyet ayni satis dusuk

Lütfü Dil 4 Yıl Önce

Hayır! Gelen hastaya; internetten aldığının miad tarihi ya da orjinalliğine kimsenin kefil olamayacağını söyleyip üstüne de kataloğu gösterdiğimizde ikna oluyor. zira katalog elimizde somut bir done.

Mahmut 4 Yıl Önce

Hayır

Mehmet özenç 4 Yıl Önce

Hayır devam edilmesin

Mertkan optik 4 Yıl Önce

İnternet ten alışveriş yapan kişiler kesinlikle sağlığını düşünmeyen kişilerdir..

Seyran Kartal 4 Yıl Önce

HAYIR

Öz Nur optik 4 Yıl Önce

Evet

Gülten Kızmaz Çavuş 4 Yıl Önce

Hayır

Bektaş Dağ 4 Yıl Önce

Hayır

TARIK 4 Yıl Önce

HAYIR-DORUK OPTİK

Hayrettin Güngördü 4 Yıl Önce

Listedeki kontakt lens satış fiyatları maliyete çok yakın olduğundan dolayı,fiyatların tekrar düzenlenmesi gerekiyor.(Medisun Optik)

serdar UYGUR UMUT OPTİK ORDU 4 Yıl Önce

HAYIR ...çünkü zaten fiyat listesinin çok altında satıyor arkadaşların çoğu en azından bizim çizgimiz bozulmasın...

SEVGİ OPTİK 4 Yıl Önce

HAYIR

gülşen erkol 4 Yıl Önce

hayır

İlknur yılmaz 4 Yıl Önce

Tabiki hayır

Salih Gül 4 Yıl Önce

Hayır

Utku uluışık 4 Yıl Önce

Hayır. Rekabetçi bir fiyat için sizin de bizler gibi karlılığını düşürmesi gerekmiyor mu? İnternetten lens satılmasın bizden alınsın diye neredeyse maliyetimize çok yakın fiyatlara lens hizmeti vermek tamamen gereksiz. Elinizi taşın altına sizde koyun maliyetlerde indirim yapın biz de yapalım İnternet müşterisi bizden alsın bizde sizden temin edelim.

Adem efe 4 Yıl Önce

Hayir

Nisa 4 Yıl Önce

Tabiki hayır

Mustafa alev Adil optik 4 Yıl Önce

HAYIR

ŞİRİN OPTİK 2 4 Yıl Önce

FİYATLAR ÇOK DÜŞÜK 2018 LİSTESİNDEN BİLE DÜŞÜK NORMALE DÖNÜLSÜN.

Murat bekçi Lider optik ankara 4 Yıl Önce

Tabiki hayır siz normal listenizi yapın indirim yapacaksa optikci yapar

Cengiz optik Tekirdağ 4 Yıl Önce

37 yıllık meslek geçmişim var,lens bence emek yoğun bir ürün değil.Üretici ya da aracı firmadan alırsınız son tüketiciye satarsınız.Al-sat.O nedenle gözlük camı ya da çerçevesi hibi yüksek kar marjıyla satılmasını doğru bulmuyorum.Sirkülasyonuda gözlüğe göre daha fazla olduğunu hesaba katarsak doğrusunun makul bir karla satılması olduğu görülecektir.Tabi bu benim görüşüm.Diğer meslektaşlarımın görüşlerine de saygı duyuyorum.

MÜCAHİT 4 Yıl Önce

HAYIR

Yunus Emre UĞUR 4 Yıl Önce

HAYIR

Ada Optik Baki 4 Yıl Önce

Kesinlikle Hayır

Asil optik yozgat bekir 4 Yıl Önce

Tabii ki hayir

Asil optik yozgat Kadir 4 Yıl Önce

Hayir

Mehmet SEÇKİN 4 Yıl Önce

HAYIR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.