İşyerinde Göz Güvenliğini Uygulamanın Önemi
İşyerinde en iyi performansı göstermek genellikle önemli konsantrasyon, özveri ve çaba gerektirir. Birçok kişi, gözler gibi çeşitli profesyonel görevleri tamamlamak için kullanılan bedensel varlıkları koruma önemini hafife alır. Göz yaralanmaları geçici veya kalıcı görme bozukluğuna yol açarak kişinin çalışma yeteneğini ve genel yaşam kalitesini etkileyebilir. Uygun güvenlik önlemlerini kullanarak göz yaralanmalarını önlemek, bir göz yaralanmasının sonuçlarıyla uğraşmaktan çok daha az maliyetlidir.
İnşaat veya mekanik iş görevleri yapanlar göz yaralanmaları geçirme riski altındadır. Bu kritik organları korumak için gerekli tüm adımları atmalıdırlar. Güvenlik gözlüğü takmak gibi eylemler kazaları önemli ölçüde önler, görüşü korur ve bir bireyin işini daha hızlı ve üretken bir şekilde yapma yeteneğini artırır.
Göz Yaralanmalarının Önemli Bir Tehlike Oluşturduğunu Fark Edin
Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü tarafından yürütülen araştırmaya göre, her yıl yaklaşık 2.000 kişi iş başındayken göz yaralanmaları geçiriyor. Bu olayların üçte biri acil tıbbi bakım gerektiriyor. Bireylerin bu istatistiklere eklenmemek için atabilecekleri ilk adım, iş yerlerinde karşılaşabilecekleri belirli göz tehlikeleri hakkında bilgi edinmektir. Bu tehlikeler arasında, gözlerini sıyıran veya içine giren ahşap veya metal gibi keskin nesnelere maruz kalma, kimyasal sıçramalar, yanıklar veya kir, toz ve alerjenler gibi daha yaygın sorunlar yer alabilir.
Proaktif Bir Yaklaşım Benimseyin
Göz güvenliği açısından daha büyük risk oluşturan pozisyonlarda çalışan kişilerin, aşağıdaki gibi eylemler yoluyla reaktif değil proaktif bir duruş sergilemeleri şiddetle tavsiye edilmektedir:
Yerleşik İşyeri Güvenliği Yönetmeliklerine Uyulması
İşverenlerin koyduğu tüm göz güvenliği yönergelerini izleyin. Yetkililer boş zamanları boşa harcamamak için bu düzenlemeleri düşünmez ve emretmez. Bunlar, iş güçlerinin güvenliğini düşünerek oluşturulmuştur.
Hızlı Yanıt İçin Hazırlık
Kazalar bazen meydana gelir. En bilinçli, zeki ve güvenlik düzenlemelerini gözlemleyen kişi bile beklenmedik olaylarla karşılaşabilir. Ancak, olaylara hızlı ve uygun şekilde yanıt verme kapasitesi, hızlı iyileşme süresi olan küçük veya düzeltilebilir bir yaralanma ile kaybedilen iş süresi ve kalıcı göz hasarı gerektiren potansiyel olarak ciddi bir yaralanma arasındaki fark anlamına gelebilir. Bu nedenle, çalışanlar güvenlik gözlükleri, ilk yardım çantaları ve acil yıkama istasyonları gibi müdahale öğelerinin nerede bulunduğunu bilmelidir.
Uygun Korumayı Kullanma
Yeterli koruma, iş kaynaklı göz yaralanmalarına karşı en iyi güvencedir. Koruyucular, gözlükler, yüz siperlikleri ve tam yüz solunum cihazları dahil olmak üzere çeşitli biçimler alabilir. Ancak, güvenlik gözlükleri gözleri en iyi şekilde korur.
Güvenlik gözlükleri ve prototip gözlükler veya okuma gözlüklerinin eş anlamlı olmadığının farkına varılmalıdır. Koruyucu gözlük yapımında kullanılan mercekler, normal gözlüklerden daha güçlü ve daha dayanıklı malzemelerden yapılır ve künt, keskin nesnelerin kuvvetini emen ve kimyasallara ve diğer tahriş edici maddelere karşı güvenli bir bariyer oluşturan tasarımlara sahiptir.
Güvenlik gözlükleri ayrıca ek savunmalara sahiptir. Daha güçlü lenslere ek olarak, bu özel gözlük, nesnelerin veya kimyasalların yan açılardan gözlere gizlice girmesini önleyen yan kalkanlarla donatılmıştır.
Reçeteli Güvenlik Gözlüklerini Düşünün
Çoğu kişi reçeteli güvenlik gözlüklerinin var olduğunu bilmiyor olabilir. Bu gözlükler, kullanıcının kişisel tarzına ve tercihlerine uyacak şekilde özelleştirilebilir. Ürünler, İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi (OSHA) ve Amerikan Ulusal Standartlar Birliği tarafından belirlenen güvenlik zorunluluklarını karşılamalıdır. Göz anatomisi ve refahı konusunda uzmanlaşmış bir tıp doktoru veya sağlık hizmeti sağlayıcısından kapsamlı bir muayene aldıktan sonra, görüş kalitesi ve işlerinin potansiyel tehlikeleri gibi faktörlere dayanarak kullanıcının ihtiyaçlarına en uygun reçeteyi yazabilirler.
Göz Güvenliğini Göz Ardı Etmeyin
Bir çalışanın yapabileceği en kötü eylem, işyerinde göz güvenliğini göz ardı etmektir. Bu tür davranışlar ciddi göz hasarı, iş kaybı veya hatta kalıcı sakatlık ile sonuçlanma potansiyeli taşır. Bu durumlar, kişinin kendini göz güvenliğine öncelik vermeye adaması ve her şeyden önce bu tür tehlikeleri uzak tutmak için koruyucu güvenlik gözlüklerine yatırım yapmasıyla önlenebilir.
Kaynak: www.neworleanscitybusiness.com