Optik Gazete

Bu da ekransız akıllı gözlük Baidu Eye!

Gündem

Google Glass’ın ardından çıkan akıllı gözlük teknolojisi, Baidu Eye’ın çıkardığı akıllı gözlükle bambaşka bir boyut kazandı!

 

Dev teknoloji firmalarından Baidu, geçtiğimiz günlerde tanıttığı akıllı gözlükle dünyayı şaşırttı. Çünkü Baidu firmasının yarattığı akıllı gözlük, ekransızdı. 


Baidu’nun yaptığı açıklamaya göre, Baidu Eye ismi verilen bu akıllı gözlüğün ekransız olmasının sebebi, ekranların görüş açısını kötüleştirdiği ve gözü bozduğuna dair elde edilen verilerdi. Eğer Baidu Eye kullanırken bir ekrana ihtiyaç duyarsanız, Baidu Eye’ı akıllı telefon, tablet ya da ekran özelliği olan herhangi bir cihaza bağlayarak akıllı gözlüğünüzü ekranlı kullanabilirsiniz. Baidu Eye’ın ekransız olmasının avantajlarından biri şarj ömrünün çok uzun olması. Ayrıca Baidu Eye’ı taşımak ve giymek de çok kolay.

Baidu Eye ile resimleri analiz edebilir, belirli obje ve bulunduğunuz yerle ilgili bilgi alabilir hatta bitkileri teşhis edebilirsiniz!

Şu an yalnızca demo sürümü bulunan Baidu Eye’a yeni özellikler eklemek için çalışılıyor. Yapılan çalışmalardan arasında, Baidu Eye ile sosyal medya hesaplarını yönetmek ve ek kullanmadan daha çok uygulama çalıştırmak bulunuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.