Uzmanlar Uyardı: Bilgisayar Başında Gözlük Kullanın!

Uzmanlar yaptıkları bir takım yeni uyarılar ile beraber insanların bilgisayar başında ciddi göz sorunları yaşamaması adına bir takım önlemler alması gerektiğini bu önlemlerin çok önemli olduğuna değindi.

Uzmanlar Uyardı: Bilgisayar Başında Gözlük Kullanın!
22 Ekim 2016 Cumartesi 10:30

Uzmanlara göre bilgisayar başında gözler devamlı olarak enerjiyi çekmeye devam ederken devamlı olarak 4 kare ekranın aynı noktalarına bakmak zorunda kalıyor ve bunun sonucunda da kritik bir göz sorunu ve omurga sağlığı sorunları ortaya çıkıyor. İşte bu sorunları gidermenin en başında ve en riskli olanlarından bir tanesi de göz sağlığı üzerinde olmuş durumda.

Uzmanlar bilgisayar ekranı karşısında yaşları kaç olursa olsun insanların mutlaka bir gözlük kullanmasını bu gözlüğün dinlendirici bir etkisi olduğundan ötürü hem gözlerin daha fazla dinlenecek olduğunu hem daha az bir şekilde zarar görecek olduğuna değiniyor. Bir çok uzmanın uyarısını tekrarlamak her ne kadar imkansız olsa da göz doktorlarının neredeyse %100'e yakını bu tür gözlüklerin kullanılmasında fayda olduğunu doğrular nitelikte açıklamalarda bulunuyor.

Kaynak: serhadhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.