Urfa'da İlk Vitrektomi Göz Ameliyatı Yapıldı!

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde daha önce Şanlıurfa’da yapılmayan ‘Vitrektomi’ göz ameliyatı yapıldı.

Urfa'da İlk Vitrektomi Göz Ameliyatı Yapıldı!
19 Nisan 2016 Salı 14:57

 İlk kez yapılan Vitrektomi ameliyatı ile bundan böyle hastalar, Şanlıurfa dışına gitmeden kendi memleketinde ameliyat olacak.

Vatandaşlarımızın Başka İllere Gitmesine Gerek Kalmadı

Ameliyatı gerçekleştiren Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Adıbelli Vitrektomi hastalığını ve ameliyatın nasıl olduğunu anlattı. Vitrektomi gereken hastanın ameliyat edilmemesi durumunda uzun vadede ciddi bir görme kaybı ile karşı karşıya kalabileceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Adıbelli; “Bu işlem, göz içerisine girilerek saydam olan göze şeklini veren jöle kıvamındaki vitre sıvısının hem kesilip hem de vakumla birlikte alınarak aynı anda gözün içerisine sıvı verilmesine dayanan özellikli bir ameliyattır. Vitrektomi diyabete bağlı göz hasarında, göz içi kanamalarda, travmalarda, retinanın yerinden ayrılması durumunda yapılması gerekiyor. Şimdiye kadar Şanlıurfa’mızda bu işlem yapılmıyordu, geçen hafta 3 hastamıza bu ameliyatı yaptık. Yaptığımız uygulamalar vitrektominin teknik olarak en yeni olan versiyonu ile uygulanmıştır.” dedi.

Kaynak: sanliurfa.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.