Televizyon izlemek göz bozar mı?

Bu yanlış inanış düzeltildi.

Televizyon izlemek göz bozar mı?
09 Temmuz 2016 Cumartesi 10:58

Yıllardır halk arasında televizyon izlemenin gözleri bozduğuna inanılırdı. Bu yanlış inanış düzeltildi. Uzmanlar, televizyon izlemenin gözleri bozmadığını açıkladı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, televizyon izlemenin gözlere zarar vermediğini söylerken, bilgisayarın o kadar masum olmadığını dile getirdi. Uzun süren bilgisayar kullanımı gözlere ciddi anlamda zarar verebiliyor. Peki, gözler bilgisayar kullanımından nasıl etkileniyor? Neden yıllardır televizyon izlemenin gözleri bozduğu iddia edildi?

İşte uzmanlardan televizyon izlemenin gözleri bozmadığına dair çok önemli açıklamalar.

Halk arasında en çok merak edilen soruların başında televizyon izlemek gözleri bozar mı sorusu geliyordu. Uzun yıllardan beri halk arasında televizyon izlemenin gözleri bozduğuna inanılırdı. Ancak bu konuda doğru cevap Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay’dan geldi.

TELEVİZYON İZLEMEK GÖZLERİ BOZMUYOR

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, yıllardır doğru bilinen bir yanlışı düzelterek, televizyon izlemenin gözleri bozmadığını açıkladı. Bu güne kadar çocuklarda göz bozukluklarına yakından ve çok fazla tv izlemenin neden olduğunun düşünüldüğünü belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz bozukluklarına çocukların yakından tv izlemesinin neden olmadığını söyledi. Dikkat edilmesi gereken konunun göz bozukluğu olan çocuğun yakından tv izlemesi olduğunu belirten Atabay, çocukların çok iyi göremedikleri için televizyona yaklaştığını belirtti.

TELEVİZYON BÜYÜKLÜKLERİ ODA BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DENGELENMELİ

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, durumun sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de önemli olduğunu dile getirerek, teknolojinin gelişmesi ile birlikte televizyonların büyüdüğünü, ancak büyüyen televizyonların oda büyüklüğüne göre dengelenmesi gerektiğini dile getirdi.

BİLGİSAYAR TELEVİZYON KADAR MASUM DEĞİL

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, açıklamasında bilgisayar kullanımına da değindi. Uzun süreli bilgisayar kullanımının göz bozukluklarına neden olabileceğini belirten Atabay, özellikle miyop hastalığı olanlarda uzun süreli bilgisayar kullanımı nedeni ile miyopta ilerleme görülebildiğini belirtti. Ayrıca yoğun bilgisayar kullanımı nedeni ile gözlerde göz kuruluğu, kızarıklık, yanma ve batma gibi sorunlar da ortaya çıkabiliyor.

BİLGİSAYAR KULLANIMINI AZALTIN

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, göz hastalıklarından korunabilmek için bilgisayar kullanımını minimuma indirmek gerektiğine dikkat çekerek, çalışanlara da 20 dakikada bir 3 dakika süre ile başka bir yere bakarak gözlerini dinlendirmelerini önerdi. Ayrıca yoğun çalışma içerisine girilen dönemlerde de suni göz damlası ve bilgisayar ışıklarını engelleyen gözlük kullanımını öneren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, özellikle çocuklarda bilgisayar kullanımının kısıtlanmaması durumunda ileride ciddi göz sorunları çıkabileceğine değindi. 

Kaynak:
haber.star.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.