Renk Körü İnsanlar Dünyayı Nasıl Görüyorlar?

Renk körlüğü bir canlının görme merkezinde özel bir pigment molekülünün bulunmaması veya gerektiğinden az bulunmasıdır. En basit genel tanımı ile doğada bulunan renklerin algılanamamasıdır. Peki renk körü insanlar dünyayı nasıl görüyorlar?

Renk Körü İnsanlar Dünyayı Nasıl Görüyorlar?
30 Ekim 2016 Pazar 12:00

Kuvvetli renk körü olan pek çok kişi aslında renkleri görebiliyor. Sadece bazı renkleri birbirinden ayırt etmekte zorluk çekiyor.

Gözün retina tabakasında sinir hücreleri, ışık almaçları ve bu almaçlarda siyah ve beyazı algılayan çubuk şeklinde hücreler ve diğer renkleri algılayan koni şeklinde hücreler bulunuyor.

Koni hücrelerde bulunan ve renkli görmeyi sağlayan kırmızı, yeşil ve mavi pigmentlerden biri ya da ikisi olmadığında ya da olması gerekenden az olduğunda renk körlüğü ortaya çıkıyor. 



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
engin - 3 yıl önce
şakamı yapıyorsunuz insanlara. iki tane aynı resmi koymuşsunuz renk körü nasıl görür diye
Misafir Avatar
hakan yıldız - 3 yıl önce @engin
bence komikti :)