Ramazan'da ihmal etmeyin

Ramazan ayında aksatmadan kullanmaları konusunda uyardı.

Ramazan'da ihmal etmeyin
02 Temmuz 2014 Çarşamba 06:36

Dr. Birgi Sönmezer, Ramazan ayında hastaların göz damlalarını aksatmadan kullanmaları konusunda uyardı.

 

Göz damlalarının orucu bozmayacağı yönünde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daha önceki Ramazan aylarında açıklamaları bulunduğuna dikkat çeken Dr. Birgi Sönmezer, hastaları göz damlalarını aksatmadan kullanmaları konusunda uyardı.

 

Oruç tutacak hastaların göz damlalarını kesinlikle ihmal etmemeleri gerektiğini belirten Dr. Birgi Sönmezer, Ramazan ayında oruç tutacak olan kişilerin tedavilerinin sürekliliğine dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

 

Periyodik göz muayenesi olması gereken ve göz damlası kullanan hastaların Ramazan dolayısıyla tedavilerini ertelememesi gerektiğini ifade eden Dr. Birgi Sönmezer şunları söyledi: "Göz, insan vücudunda kendi kendini yenileyemeyen tek organ. Bu nedenle hem erken teşhis hem de teşhis sonrası doğru ve sürekli tedavi kritik önem taşıyor. Bu yüzden göz kesinlikle ihmale gelmez ve hastalıkların tedavisi devamlılık gerektirir. Göz hastalarımız muayenelerini ve ilaç tedavilerini Ramazan ayı nedeni ile ertelememelidir. Zaten göz damlasının oruç bozmadığını Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamıştır."

 

Kaynak : samsunkenthaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.