Okul Öncesi Göz Muayenesini İhmal Etmeyin!

Fark edilmeyen göz hastalıkları okul başarısını düşürerek çocuklar için ders çalışmayı çekilmez hale getiriyor.

Okul Öncesi Göz Muayenesini İhmal Etmeyin!
08 Ocak 2016 Cuma 11:23

Uzmanlar, aile ya da öğretmen tarafından sorun anlaşılana kadar çocuğun kendine güvenini kaybetmemesi için okul öncesi göz muayenesinin ihmal edilmemesi konusunda uyarıyor.

Hipermetropi olan bir çocuğun kitap okumayı sevmeyebileceğim söyleyen Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Haşim Uslu, okul öncesi çağdaki çocuklarda göz bozukluklarının fark edilmesinin her zaman mümkün olamayacağını belirtiyor. Uslu, 2-3 yaşındaki çocukların yetişkinler gibi gözleriyle ilgili şikâyetleri keşfedecek ve anlatacak olgunlukta olmadıklarını ifade ederek, göz muayenesinin önlem amaçlı olarak yaptırılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca Uslu, ailelerin çocuklarının gözlük takmaya özendiklerini düşündükleri için şikâyette bulunduklarını, bu nedenle de doktora gitmeyi ihmal ettiklerini aktarıyor.

Çocuğun gözündeki herhangi bir sorunun onun ders çalışma, kitap okuma isteğini dahi etkileyebileceğini düşünerek bu konuda daha hassas davranılması gerektiğini de vurguluyor. Doktor kontrolü sonucu gözlük kullanmaya başlayacak olan çocukları ailede veya yakın çevrede başka gözlük takan kişilerin olduğunun vurgulanmasının çocuğun alışmasını kolaylaştıracağım hatırlatan Haşim Uslu, "Gözlüğü neden takması gerektiğinin çocuğa anlatılması gerekir. Çocuk okul çağında ise gözlükle derslerini daha iyi takip edebileceğinin söylenmesi, ergenlikte isterse kontak lense geçebileceğinin belirtilmesi, daha sonra da lazer teknolojileri ile gözlük numaralarının düzeltilebileceği bilgisinin verilmesi çocuğun gözlüğe itirazını ortadan kaldırabilir.

Kaynak: haberci.ajanspress.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.