Neden En Fazla Göz Çevremiz Kırışıyor?

Yüzümüzde yaşlılık belirtilerinin en erken görülmeye başlandığı yer, göz çevresi. Elbette bunun sebebini hepimiz biliyoruz: Hassas ve ince göz çevresi derisi. Bu önemli konuyu derinlemesine inceledik. Bakım reçeteniz de hazır üstelik!

Neden En Fazla Göz Çevremiz Kırışıyor?
03 Eylül 2016 Cumartesi 09:29

NEDEN EN FAZLA GÖZ ÇEVREMİZ KIRIŞIYOR? GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI NASIL OLMALI?

Göz çevresi derisinin fizyolojisi, yüzümüzün diğer bölgelerinden daha farklıdır. Normalde cildimizin (göz-yüz) kendi kendini korumasını sağlayan bir bariyer fonksiyonu vardır. Bu fonksiyon 20’li yaşlara kadar en üst seviyede çalışırken, yaş ilerledikçe çevresel faktörlere maruz kaldıkça, stres arttıkça her şekilde hasar görür ve eski işlevini yerine getiremez. Bu durum yaşlanma izlerini tetikler. İşte, göz çevresinin spesifik yapısı da bariyer fonksiyonunun kolaylıkla hasar görmesine neden olur.Göz çevresi derisi yaklaşık 0.6mm’dir, yani yüz derisinden 1/3 oranında daha incedir. Yumurta zarından daha ince! Üstelik göz çevresinde yüze göre daha az yağ ve ter bezi vardır, bu yüzden kurumaya elverişlidir.
 

Göz çevresini erken yaşlandıran birçok sebep var...
Göz çevresi yüzün diğer bölgelerine göre daha fazla hareket eder, zayıflamış kas dokuları kırışıklık ve sarkmaya neden olur. Bunlara ek olarak dijital ürünlerin kullanımı gözlerde yorgunluk ve kurumaya neden olur, göz makyajının iyi olmayan ürünler ve uygulama şekli ile temizlenmesi ve yoğun çalışma şartları da göz çevresini negatif etkiler. 
 
İşte tüm bu sebepler göz çevresinin daha fazla kırışmasına neden olur.

 
İdeal göz çevresi bakımı nasıl olmalı?
Göz çevrenize uygun bakım kremi ve doğru makyaj temizleyici kullanmak, göz çevresinin durumuna göre haftalık göz maskesi desteği ve tüm bunların yanı sıra göz çevresinin bağışıklığını güçlendirmek için özel bir ürün kullanmalısınız.
 

 
Kaç yaşında göz çevresi bakımına başlanmalı?
20 yaşından sonra göz çevresi bakımına hafif nemlendiricilerle başlayabilirsiniz. 25’ten itibaren ise erken yaşlanmaya karşı önlem olabilecek ürünler kullanabilirsiniz. Elbette kullanacağınız ürün cildinizin ihtiyacına ve yaşınıza uygun olmalıdır. 

Kaynak : makyajtrendi.com


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.