Mutlaka Havuz Gözlüğü Kullanın

Bu dönemlerde göz enfeksiyonlarına sıkça rastlanıyor.

Mutlaka Havuz Gözlüğü Kullanın
15 Haziran 2016 Çarşamba 15:30

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, havuz içerisinde gözlerin açılmaması gerektiğini söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte havuz ve deniz mevsiminin başladığını anlatan Op. Dr. Şeyda Atabay, bu dönemlerde göz enfeksiyonlarına sıkça rastlandığını belirtti. Aşırı nem ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle mikropların, hastalığın salgın haline gelmesine sebep olduğunu dile getiren Op. Dr. Atabay, "Gözde enfeksiyona neden olan bakteri ve virüsler gözde kızarıklık ve batma sorunlara neden olmaktadır. Bu enfeksiyon etkenleri özellikle çok bulaşıcıdır" ifadelerini kaydetti.

Özellikle otel ve toplu kullanım alanlarındaki havuzların büyük risk taşıdığını belirten Op. Dr. Şeyda Atabay, "Gözde ciddi enfeksiyon ve keratit problemlerine kadar neden olabilen salgın enfeksiyon etkeni, adenoviral enfeksiyonu olarak adlandırdığımız virüslerin neden olduğu göz problemleridir. Bu virüsü taşıyan kişilerin göz ve solunum yollarındaki salgıları bulaşmaya ve hastalığın yayılmasına sebep olmaktadır.Adenoviral konjontivit rastladığımız hastalarımıza özellikle ellerini gözlerine değdirmemeleri, kalabalık ortamlara girmemeleri, havuz gibi toplu kullanım alanlarını kullanmamaları gerektiği konularında uyarılarda bulunmaktayız" dedi.

’’MUTLAKA HAVUZ GÖZLÜĞÜ TAKILMALI’’

Hastalığın bulgularının gözde kızarıklık, batma, sulanma, kaşınma, sonrasında çapaklanma ve kulak önündeki lenf bezlerinin şişmesi olarak gözlendiğini anlatan Op. Dr. Şeyda Atabay, şunları söyledi:"Tedavisinde öncelikle salgını engellemek amacıyla hastaya önerilerde bulunmak gereklidir ve rahatlatıcı üzerine eklenen bakteriyel enfeksiyonlarına yönelik tedaviler planlanmalıdır. Bu hastalıklardan korunmak için önlemler alınabilir. Bunlardan göz kızarıklığı, çapaklanması olan kişilerle yakın temasta bulunmamak en önemlisidir. Toplu kullanım alanlarındaki havuzlar kullanılacaksa mutlaka havuz gözlüğü takılmalı. Havuzda su içinde gözler açılmamalı. Lens kullanıyorsa kesinlikle lens ile havuza girilmemelidir. En küçük bir göz probleminde ise en yakın göz hastalıkları doktoruna muayene olunmalıdır."

Kaynak: milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.