Meğer bitter çikolata gözlere de faydalıymış!

Eğer çikolata yemenin sadece mutluluk verdiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Bitter çikolata yiyerek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Nasıl mı? Cevabı haberimizde...

Meğer bitter çikolata gözlere de faydalıymış!
26 Ağustos 2014 Salı 14:17

 

Vücudumuzu ve gözlerimizi tam formunda tutmak için, lifli yeşillikler, parlak renkli meyveler ve sebzeler öneriliyor. Fakat şimdilerde sağlığımız ve görüşümüz için yemekten daha çok keyif alacağımız bir şey tavsiye ediliyor: Bitter çikolata! Neden mi? İşte bitter çikolatayı sevmek ve gönül rahatlığıyla yemek için birkaç neden...

 

Bitter çikolata, damağımızda bıraktığı tatlı lezzetin ötesinde, flavonoid denen bir çeşit antioksidan özelliği taşıyor. Flavonoidler, kötü kolesterolü düşürmede, gözlerde ve vücudun tamamında bulunan damarları korumada ve kan dolaşımını artırmada etkili.

 

Kan akışının güçlenmesi sadece görüş keskinliğini iyileştirmekle kalmıyor. Bitter çikolata aynı zamanda içeriğindeki bakır sayesinde, sağlıklı sinir fonksiyonunu destekliyor ve optik sinirlerdeki hasarı önlüyor. Belki de en önemlisi, bitter çikolatanın içerdiği antioksidanlar, Sarı göz hastalığına karşı savaşıyor! Hala doya doya bitter çikolata yemek için bir nedene mi ihtiyacınız var? O zaman araştırmanın ayrıntıları ilginizi çekecek.

 

Son yapılan araştırmalardan birine göre, bitter çikolata yemenin düşük kontrastlı durumlarda (Mesela, sisli ve kapalı havalarda) görüşü iyileştiriyor. England’s University of Reading tarafından yapılan bu araştırmaya, 18-25 yaşlarındaki 30 kadın ve erkek katılıyor. Kendilerine verilen standart boyuttaki birer kalıp çikolatayı yiyen katılımcıların, çikolatalarıı yedikten birkaç saat sonraki görüş ve düşünce yetenekleri test ediliyor. Her bir katılımcı, önce bir kalıp bitter çikolata, sonra da beyaz çikolata yiyerek iki kez test ediliyor.

 

Araştırma gösteriyor ki, katılımcılar görüş ve düşünme testlerinde birçok flavonoid içeren bitter çikolatayı yedikten sonra daha iyi performans sergiliyor. Araştırmacılara göre bunun sebebi, kan akışıyla birlikte flavonoidlerin retina ve beyne hücum etmesi. Ayrıca araştırmacıların bulgularına göre, flavonoidlerin kan akışıyla yarattığı etki 25 yaş civarında en üst seviyeye ulaşıyor! Bu yaşlardaki tanıdıklarınıza ısrarla bitter çikolata ikram edin...

 

Eğer bitter çikolatayla gününüzü şenlendirmek için görüşünüzü iyileştirmek dışında bir neden arıyorsanız hemen söyleyelim, günde 3 gr bitter çikolata yiyerek, kan akışını hızlandırıp cildinizi güzelleştirebilir, bu sayede de şiş göz altı torbalarından kurtulabilirsiniz!


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal - 2 yıl önce
Hergün yenmesi zararlımı