Lensle yüzmek isteyenleri uzmanlar uyarıyor

Havuza ya da denize girerken lens hijyeni yeterince sağlanmadığında, sağlık sorunları yaşanabiliyor.

Lensle yüzmek isteyenleri uzmanlar uyarıyor
04 Ağustos 2014 Pazartesi 06:48

 

Doç. Dr. Fehmi Cem Küçükerdönmez, havuza ya da denize girerken lens hijyeni yeterince sağlamayan kişilerin, sağlık sorunları yaşayabildiklerini belirtiyor.

Kontak lensler, rahat ve estetik kullanımı açısından, yüzme keyfini doya doya yaşamak isteyenlerin de tercihi. Usulüne göre kullanıldığında hiçbir sıkıntı yaratmadığını belirten Küçükerdönmez’in, havuzda ya da denizde lens kullanmak isteyenlere tavsiyesi, lenslerin bakımının aksatılmaması. “Kontak lens kullanımında, lens bakımı ve doktor ziyaretleri çok önemli. “ diyen Küçükerdönmez, hastaların kontak lenslerin gece çıkarılması, belli aralıklarla lens kabının ve solüsyonunun yenilenmesi konusunda hekimler tarafından iyice bilgilendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Gerekli lens bakımı ve hijyeni sağlanmadığında zararlı mikroorganizmalar lenslere tutunarak, göz sağlığını tehdit edebiliyor. Bu sebeple, yüzerken su geçirmeyen deniz gözlükleri kullanmak gerekiyor. Gözde kızarıklık ya da batma gibi şikayetler yaşandığında mutlaka bir hekime başvurmaları öneriliyor.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.