Kontakt lens nasıl takılır ve çıkarılır?

Lens kullanmaya yeni başlayanlar, lens takmayı ve çıkarmayı videolardan izlemek ister misiniz?

Kontakt lens nasıl takılır ve çıkarılır?
15 Mart 2014 Cumartesi 09:05

 Kontakt lens kullanmak gözlük takmayı sevmeyenler veya göz rengini değiştirmek isteyenler için büyük bir kolaylık. Özellikle lens kullanmaya yeni başlayanların en çok zorlandığı şey lensleri kolayca takmak ve çıkarmaktır. Lenslerin bakımı nasıl yapılır? Lens nasıl takılır? Lens nasıl çıkarılır?

 

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zeki Tunç'un verdiği bilgiler ışığında lensinizi doğru takarak ve çıkararak dünyaya daha güzel, daha net bakabilirsiniz.

 

Kontakt lensin bakımı nasıl yapılır?

Kontakt lens solüsyonları, kullandığınız lensin sert ve gaz geçirgen lens ya da yumuşak lens olmasına göre değişir. Akşamları lenslerinizi solüsyonun içine bırakırsınız ve gece boyunca lenslerin sterilizasyonu sağlanır. Saklama kabına koyduğunuz solüsyonu mikrop birikmemesi için her akşam değiştirmelisiniz.

 

Kontakt lens göze nasıl takılır?

Önce ellerinizi güzel bir şekilde sabunlu suyla yıkamanız ve kağıt havluyla kurulamanız gerekiyor. Lens solüsyonu içindeki lensi işaret parmağınızla alın, avucunuzun içinde lensi açın ve işaret parmağınızın ucuna alın. Lens olan elinizle gözünüzün alt kapağını, diğer elinizle de üst kapağı açık tutarak lensi gözünüze yaklaştırın ve korneaya değmesini sağlayın. Değdiği anda gözlerinizi hemen kapatmamalısınız, çünkü lensin vakum etkisiyle göze yapışması gerekiyor. Yapıştıktan sonra göz kapağını kapatabilirsiniz.

 

 

 

 

Kaynak: pudra.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.