Kök Hücre Tedavisi İle Gençliğin Formülü Damarlarımızda

Halk arasında "kök hücre tedavisi" olarak PRP tedavisi kök hücrelerini uyararak ve hücrelerin canlılığını artıran bir tedavi yöntemidir.

Kök Hücre Tedavisi İle Gençliğin Formülü Damarlarımızda
03 Şubat 2016 Çarşamba 09:37

 Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, PRP tedavisi ile gençliğin formülünün damarlarımızda olduğunu söyleyerek, "PRP tedavisi, "Platelet Rich Plasma-platelet yönünden zenginleştirilmiş plazma tedavisi" anlamına gelen tedavi metodudur. Bu uygulama kişiden alınan bir miktar kanın özel bir tüpe konulup santrfüjlenerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesini temel alır" dedi.


PRP'nin (Platelet Rich Plasma) yüz gerginleştirme, kırışıklıkların azaltılması ve doldurulması, kontur düzeltme, gevşekliğin azaltılması, leke tedavisi ve yaşlanmayı geciktirme gibi birçok alanda kullanılabildiğini anlatan Op. Dr. Şeyda Atabay, "Göz altı çöküklüğü ve morluğu tedavilerinde alternatif ve tamamen doğal bir uygulama yöntemidir. Yarım saatten gibi bir sürede uygulanan bu işlem, cerrahisiz ve anestezisiz bir şekilde klinik olarak kanıtlanmış çok iyi sonuçlar alınmasını sağlar.

Halk arasında "kök hücre tedavisi" olarak da bilinse de aslında kök hücrelerini uyararak ve hücrelerin canlılığını artıran bir tedavi yöntemidir. Bu uygulamadan sonra cildin gerginliği ve nemliliği artarken kırışıklıklar ile açık gözeneklerin sayısı azalmaktadır" diye konuştu.

PRP YÖNTEMİ VE MERAK EDİLENLER

Op. Dr. Şeyda Atabay, PRP tedavisi ve merak edilenler konusunda şunları söyledi:

"PRP yöntemi 4 haftalık aralarla yapılabilir. PRP tedavisi için ortalama 2 ila 4 seans önerilmektedir. Hastamızın yaşına ve cilt yaşlanmasına göre seans sayısı değişmektedir. Genel olarak PRP uygulamasından bir yıl sonra hatırlatma tedavileri, genelde 1-2 seans gerekebilir. Ancak tamamen doğal bir uygulama olduğundan 6 ay sonra bile tekrarlanabilir. PRP tedavisinde cilt yenilenmesi kalıcıdır. Ancak yaşlanma süreci devam ettiği için idame tedavisi gereklidir. PRP'de lazer, ışık tedavisi, dolgu enjeksiyonu veya Botulinum toksini uygulaması ile birleştirilmesi önerilmekte midir? Yoksa herhangi iki tedavi ayrı zamanlarda mı yapılmalıdır? Eş zamanlı tedavi olarak uygulamak mümkündür. Kliniğimize uzaktan gelen hastalarımızda bu uygulamaları eş zamanlı olarak yapabiliriz. Ancak en doğru işlem PRP ile diğer uygulamaların arasında 2 hafta ara verilmesidir."

Kaynak: hedefhalk.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.