Keratokonus Hastalığına Yeni Çözüm

Keratokonus hastalarının konforundan ödün vermeden tedavi olabilecekleri yeni bir kontak lens Türkiye’de sunulmaya başlandı.

Keratokonus Hastalığına Yeni Çözüm
21 Aralık 2015 Pazartesi 10:06

 Göz korneasında incelme ve dikleşme ile ortaya çıkan Keratokonus hastalığı teknolojik kontak lensler ile tedavi edilebiliyor. VSY Biotechnology de Keratokonus hastalarının konforundan ve görme kalitesinden ödün vermeden tedavi olmalarını sağlayan, dünyadaki son teknolojileri Türkiye’ye getirdi. Firma, bu alanda Fransız Laboratoire-LCS tarafından geliştirilen EyeBrid Silicone Hybrid Lens’leri Türkiye’deki göz doktorları ile tanıştırmaya başladı.

Günlük kullanıma uygun olan EyeBrid Silicone Hybrid lensleri hastaların kornealarına göre uygun çap, temel eğri ve dioptri değerlerinde özel olarak üretiliyor. Lensler, silikon hidrojel ayarlanabilir yumuşak etek sayesinde üstün konfor sağlıyor; bununla birlikte sert lensten beklenen görsel keskinlikten de ödün vermiyor. Bu sırada düzensiz kornealarda santralizasyon becerisi ve uygulama rahatlığı ile de hastalara kolaylık sağlıyor.

EyeBrid Silicone Hybrid lenslerin uygulanması aynı yumuşak kontak lensler gibi ve hastalar tarafından takılıp çıkartılması diğer Keratokonus lenslerine göre oldukça konforlu bulunmakta.

Fransa’da 16 oftalmolog ve 156 hasta ile yapılan çok merkezli bir çalışmada EyeBrid Silicone’un konfor, lens uygulaması ve görme kalitesi değerlendirilmiş ve %75 oranında başarı sağlandığı görülmüştür.

EyeBrid’in tasarımı yapılırken, göz sağlığına katkı sağlaması ön plana alınmış. UV filtresi ile zararlı ışınların göze zarar vermesinin engellenmesi ve oksijen geçirme seviyesinin yüksekliği lenslerin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Kaynak: saglikgundemi.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SÜMER GÜL - 8 yıl önce
Allahım sana şükürler olsun bu lensi denedim sipariş verdim %30 sadece görüyordum bu lens sayesinde görme derecem %99'a kadar yükseldi