İşkence gibi tedavi yöntemleri!

Bit için DDT kullanımı, sivilce için radyasyon enjekte etmek, hümör geçsin diye vücuttaki kanı akıtarak kansız bırakılmak... Hepsi insanlık tarihinden gelip (iyi ki de) geçmiş olan tedavi yöntemleri...

İşkence gibi tedavi yöntemleri!
06 Eylül 2014 Cumartesi 08:02

 

1.Kansız bırakılma

Uzun yıllar boyunca, vücudun “hümor” adlı bir şeyle dolu olduğu düşünülüyordu. İnsanların “kötü huylu hümorlar” sebebiyle hasta olduğu, bunların vücuttan atılması gerektiği, bunun için de kanın iyice akıtılması gerektiği düşünülüyordu.


2.Kafayı delme işlemi

Bu tedavi yönteminde doktorlar hastaların kafasında bir delik açıyor, böylece epilepsi ve tüm akıl hastalıklarının tedavi edilebileceği düşünülüyordu. Bu tedavi yöntemi neolitik dönemlerden itibaren insanlık tarafından kullanıldı.


3.Sıtmayla tedavi

Frengi hastalığını tedavi etmek için kişinin ateşi olması gerektiği düşünülüyordu. Bu yüzden doktorlar, frengi hastalarının ateşi çıksın diye onlara sıtma enjekte ediyordu. Tabii bu yöntemin pek de etkili olduğu söylenemez, çünkü frengi bir şekilde geçse bile bu kez sıtmanın sebep olduğu yüksek ateşten ölünüyordu.


4.Askıya asılma

Fotoğraftaki adam hamağa yatmayı bilmeyen beceriksizin birisi değil. Ne yazık ki, skolyoz için çok yanlış şekilde tedavi görmekte olan, şanssız birisi. Zira eskiden, omurganın yamuk olması sonucu ortaya çıkan skolyoz hastalığını tedavi etmek için, hastalar kolundan ve bacağından tavana asılıyordu.


5.Radyasyon enjekte etmek

60’lı yıllarda Maryland’deki bazı doktorlar, akneleri tedavi etmek için akıllara zarar bir yöntem bulmuştu. Buna göre derinin hastalıklı bölümleri radyasyona maruz bırakılıyordu.


6.Pedikül nakli

Fotoğraftaki kişi, Birinci Dünya Savaşı sırasında yaralanan bir asker. Derisinin bir kısmı bir tüpe dikilmiş ve geçici olarak burnuna dikilmiş durumda. Böylece derinin canlı kalması, kan akışını kesilmemesi sağlanıyor. Bu yöntem bugün kullanılan deri nakil işlemlerine önayak oldu.


7.Güneş terapisi

Bu tedavi yöntemine göre, güneşten alınan D vitamini, tüberküloza sebep olan bakteriyle savaşta vücuda yardımcı oluyordu. Tabii ki “güneş giren eve hasta girmez” sözünde olduğu gibi, yeterince güneş gören bir vücut sağlığına daha hızlı kavuşuyor olabilir. Ancak bu fotoğrafa bakılırsa, güneş terapisi sözü biraz farklı anlaşılmış. Zira bu görüntüde güneş ışıklarına değil de, çok güçlü bir ışığa maruz kalan, iç çamaşırı içindeki küçük çocuklar var. Mide bulandırıcı bir korku filmini andırdığını söylemek zorundayız.


8.Bitleri DDT ile öldürme tedavisi

DDT adlı çok güçlü böcek ilacı, bir dönem bitleri öldürmek için kullanılıyordu. Söz konusu ilacın direkt olarak yutulmadığı sürece insan vücuduna zarar vermediği düşünülüyordu. Tabii kimse bu ilacın nefes yoluyla ya da deri üzerinden de vücuda nüfuz edebileceğini düşünmediğinden, kısa süre sonra bu tedaviyi kullanan kişilerin kanser olmaya başladığı fark edildi.


9.Dışkı bakterisiyle tedavi

Kulağa iğrenç gelen bu tedavi aslında bugün bile kullanılıyor. Zira kalın bağırsakta bulunan ve yararlı bir bakterinin eksikliği tedavisinde, bu tedavi yüzde 90 etkili. Midenizi bulandırmadan açıklamaya çalışalım: Bir başkasının dışkısında bulunan bu bakteriler, hasta kişiye enjekte ediliyor. Tabii nereye enjekte edildiğini şimdi burada söylemeyeceğiz…


10.Sülük kullanılması

Hümorlardan kurtulmak için kullanılan bir başka yöntem de buydu. Bugün bile bu küçük iğrenç hayvancıklar insanlığa büyük bir hizmette bulunuyor ve kandaki pıhtıları temizliyorlar.


11.Civa ilacı

Eskiden civa klorür, frengi tedavisi için kullanılıyordu. Aynı zamanda içinde cıva bulunan bazı hap ve şuruplar da, 19. yüzyılda depresyon, hamile kalamama ve diş ağrısı tedavisi için kullanılıyordu.


12.Kurtçuk terapisi

Bazı uzuvlar kesildikten sonra mikrop kapıyor ve çürümeye başlıyor. Bu durumda da imdada minik iğrenç kurtçuklar yetişiyor ve çürümüş etleri yiyorlar. Böylece yara temizlenmiş oluyor ve iyileşme hızlanıyor.


13.İdrar terapisi

Pek çok eski medeniyet, idrar içmenin cilde iyi geldiğini ve alerjileri iyileştirdiğini düşünüyordu. Romalılar dişlerini beyazlatmak için bile kullanmaktaydı. Fotoğraftaki beyefendi ise, meditasyon yapmasını kolaylaştırdığını düşündüğü için idrar içmekte.


14.Alkolle tedavi

Bugün popüler olan bazı alkollü içecekler, eskiden hastalıkların tedavisi için kullanılıyordu. Örneğin ismi lazım değil Alman üretimi bir içecek, öksürük tedavisi ve sindirime yardımcı bir şurup olarak kullanılmaktaydı. İçinde 56 çeşit farklı baharat ve şifalı bitki bulunan bu içecek, yemeklerin ardından servis edilirdi.


15.Kokain Tedavisi

Feci şekilde bağımlılık yaptığı ve vücudu gün be gün tükettiği bilinmezken, kokain ameliyatlarda anestetik olarak kullanılmaktaydı. Aynı zamanda dişi ağrıyan çocuklara da damlalar halinde kokain verilmekteydi.

(Radikal)


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.