Güneş Gözlüğü Kullanmadı, Kansere Yakalandı!

Uzmanlar güneş kreminin eşit bir şekilde vücuda dağıtılmasının önemini her seferinde vurgulamasına rağmen ne yazık ki güneş kremleri yeterli dikkatle sürülmüyor. Bu dikkatsizliğin ise sonucu çok ağır…

Güneş Gözlüğü Kullanmadı, Kansere Yakalandı!
23 Şubat 2016 Salı 09:33

 Daily Mail'in haberine göre 57 yaşındaki Jo-anne Jawett, 1 yıl Yunanistan'da yaşadıktan sonra cilt kanserine yakalandı. Güzellik uzmanı kadının gözünün altında, değişken odaklı gözlüklerin büyüteç gibi etki etmesi sonucunda ufak bir tümör belirdi.

Sürekli güneşe karşı etkili krem kullandığını belirten kadın, kremi sürerken unuttuğu minik bir bölge olduğunu fark edince şok oldu. Gözlüklerinin de büyüteç gibi etki etmesi sonucunda bu bölgede kanserli hücre tespit edildi. Ameliyatla alınan tümörden sonra iyileşme evresinde olan kadın güneş kremi kullanırken çok dikkatli olunmasını öneriyor. ''Yüzüme ve gözlerimin çevresine yüksek koruma faktörlü, pahalı kremler sürüyordum. Ancak tam gözlüğün altına gelen ufak bir bölgeyi kaçırmışım. Güneş gözlüğü değil de normal gözlük kullandığımdan güneş ışıkları direkt bu bölgede yoğunlaşmış. Böyle bir hata yaptığıma inanamıyorum'' dedi.

Kaynak: Milliyet, samsunhaber.tc


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.