Güneş Gözlüğü Kullanarak Katarakta Meydan Okuyun!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, güneş gözlüğünün kataraktı önlediğini belirtti.

Güneş Gözlüğü Kullanarak Katarakta Meydan Okuyun!
11 Nisan 2016 Pazartesi 08:30

 Açık renkli kişilerin güneşten daha fazla etkilendiğini ifade eden Dr. Atabay, "Bu açık renk gözlü kişilerdeki göz iris pigmentinin az olması ve ışığı fazlaca geçirmesinden dolayıdır. Peki, gözlerimiz güneşten niye etkilenir? Gözlerimiz özelliği gereği ışığı alır, süzer, görme hücrelerine iletir ve görme gerçekleşir. Işık fazla ve kuvvetli geldiği durumlarda göz iris tabakasında bulunan kaslar sayesinde kasılarak ışığın geçişini azaltır. Sürekli yoğun UV ışık altında kalmak gözde katarakt oluşmasına ve sarı nokta hastalığına neden olmaktadır. Bu nedenle güneş gözlüğü kullanmak katarakt ve sarı nokta hastalıklarına karşı korunmamızı sağlamaktadır. Bu nedenle gözlük kullanımı bir lüks değildir. Sadece güzellik amacı ile kullanılmamaktadır. Bir göz doktoru olarak 3 yaşından itibaren herkese güneş gözlüğü önermekteyim" dedi.

Nasıl Bir Güneş Gözlüğü?

Güneş gözlüğünün ışığı azaltacak koyulukta, gözü kapatacak, ışığı geçirmeyecek büyüklükte olması gerektiğini söyleyen Atabay, şöyle konuştu:

"UV ışınlarını da süzmesi son derece önemlidir. Güneş gözlüğü alırken de seyyar satıcılardan veya kıyafet mağazalarından değil optik mağazalarından almak gerektiği, sağlık açısından çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Güneşten korunmak için daha küçük çocuklarda şapka kullanımları önerilebilir. Ayrıca çıplak gözle direkt güneşe bakmak gibi durumlar görme merkezlerinde geri dönüşü olmayan yanıklara, makulapati durumlarına neden olabildiğinden kesinlikle direkt güneşe bakılmamalıdır."

Kaynak: ajanshaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.