Gözlük reçetesiyle lens almak tehlikeli !

Uzmanlar Uyarıyor : Lens alırken hekime danışın, gözlük reçetesiyle lens almayın, renkli lensleri her gün takmayın...

Gözlük reçetesiyle lens almak tehlikeli !
14 Ağustos 2016 Pazar 14:09

Bir çok kişi için kontakt lens her ne kadar büyük bir rahatlık demek olsa da aynı zamanda da kısmi masrafları gözden çıkartmak demektir. Evet, kontakt lensler yapılan her bir harcamayı son kuruşuna kadar hak ediyor. Yine de birçok kişi muayene ücretlerinden korktuğu veya çekindiği için kontakt lens muayenesi olmaya yanaşmıyor. Sonra da Gözlük reçetesi ile lens alınır mı sorusu akıllara geliveriyor.

Sorunun cevabı oldukça basit; kesinlikle alınmaz ve alınmamalıdır. Daha önceden de size bahsettiğimiz bir konuda yer aldığı gibi ülkemizde Reçetesiz Lens Satışı kesinlikle yasaktır. Bir optikçiden veya kaliteli internet sitelerinden kontakt lens almak istediğiniz anda sizden lens reçetesi talep edilecektir.

Bu nedenle kontakt lenslerinizi, kontakt lens reçetesi almadan alamazsınız. Diğer bir önemli unsur ise kontakt lens için yapılan ölçümlerin gözlük ile yapılan ölçümlerden farklı kriterlerde yapılıyor olmasıdır. Gözlük ile korneaya uzaklık çok daha yüksek şekildeyken ölçüm yapılırken lenste çok daha yakın bir ölçüm yapılır. Ayrıca kontakt lens reçeteleri lensin özelliği, gözlerinizin çapı vb. bir çok detaylı bilgiyi de içerisinde barındırmaktadır. Yani, bir şekilde almış olsanız bile kontakt lensleriniz size bahsedilen görüş keskinliğini sunmayacaktır.

Kaynak : kontaktlensim.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.