Gözlüğe Uygun Makyaj Seçimi

Kadınların “gözlükle nasıl bir makyaj yapmalıyım” sorusunun cevabı bizde.

Gözlüğe Uygun Makyaj Seçimi
17 Eylül 2016 Cumartesi 11:25

Bazı bayanlar günlük hayatında gözlük kullanmak zorunda kalabiliyor. Hem bakımlı görünmek isteyen hem de çalışkan bayanlar için büyük bir dert haline gelen “gözlükle nasıl bir makyaj yapmalıyım” sorusunun cevabı bizde.

Özellikle dikkat etmeniz gereken unsurlar makyaj yapmaya başlamadan önce baz kullanmanız. Yanlış bir uygulama burun çevremizde, gözlüğün temas ettiği yerlerde terlemeyi ve akmayı beraberinde getirir. Yüzümüze uygulayacağımız fondötenler kesinlikle ince bir şekilde uygulanması gerektiğinden ıslak bir sünger yardımıyla bunu yapabiliriz.

Zaten yüzümüzde keskin hatlarda bir aksesuarımız varken ağır ten makyajı ve köntürlemelerden uzak durmalıyız. Daha doğal daha yumuşak bir makyajla kullanılan gözlük ideal bir görünüm yaratacaktır.
Gözaltı morlukları da gözlüğümüzle birlikte daha dikkat çekici bir hale gelebilir. O yüzden kurtarıcımız olan gözaltı kapatıcılarıyla bu sorunu da geride bırakmak mümkün. Bu konuda sarı tonda bir kapatıcı kullanmamız daha faydalı olacaktır.

Kirpiklere gelince, bayanlar maalesef takma kirpiklerimizle vedalaşmak zorundayız. Uzun hacimli ve maskarayla dolgunlaştırılmış kirpikler gözlük camına sürekli çarpacaktır hem bizi rahatsız edecek hem de hoş bir görüntü olmayacaktır. Bu sorunla kirpiklerimizi bolca kıvırarak baş edebiliriz. Gözlük kullanan bayanlar kirpik kıvırıcınızı yanınızdan ayırmayın derim ben.

Göz makyajımızda koyu ve canlı farlar kullanırsak gözlük camındaki parlama ve yansımadan da kurtulmuş oluruz. Tabi koyu makyajımız sporlaştırılmış bir havada olmalıdır çünkü gözlüğümüzü bir gece makyajıyla kullanmayı düşünmeyiz.

Zaten dikkati üzerine toplayan gözlüğümüzün üzerinden dikkati biraz dağıtmak isterseniz kalemle belirginleştirilmiş mat tonda dudaklar bu konuda kesinlikle iş görecektir.
Eyeliner konusunda gözlüğümüzün yapısından yardım almalıyız. Gözlüğümüzle uyumlu tipte bir eyelenır çekmeliyiz.Genelde kalın eyeliner kendini gözlükle beraber daha iyi göstereceğinden kalınca bir eyeliner çok hoş duracaktır. Ancak tercihe göre siz ince bir eyeliner de çekebilirsiniz.

Kaynak : haberci37.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.