Gözleriniz İçin Bu 6 Maddeyi Uygulayın

Özellikle sürekli bilgisayar başında çalışması gerekenler dikkat!

Gözleriniz İçin Bu 6 Maddeyi Uygulayın
27 Haziran 2016 Pazartesi 10:06

Göz Sağlığınız için Yapmanız Gereken 6 Şey

Özellikle sürekli bilgisayar başında çalışması gerekenlerin şikayet ettiği göz yanması ve baş ağrılarından korunmak ve göz sağlığını korumak için yapılacak bir kaç yöntem faydalı olacaktır.

  1. Gözleri Sürekli Kırpmak

Eğer bilgisayar ekranına sürekli bakan birisi iseniz gözlerinizin kuruduğunu fark edersiniz. Gözlerinizi sürekli kırpmarak gözlerinizin nemli kalmasını sağlayabilir ve kuruyarak acıya yol açmasını önleyebilirsiniz.

  1. Büyütün

Akıllı teletonlarınızda ya da bilgisayar ekranınızda bir yazı okurken gözlerinizi iyice telefona ya da ekrana yaklaştırmak yerine yapacağınız en doğru hareket metinleri büyüterek okumak olacaktır.

  1. 20 20 20 Kuralı

Sürekli bir yere bakarak çalışıyorsanız bu kuralı mutlaka uygulamalısınız. Bu kural size her 20 dakikada bir 20 saniye boyunca başka şeyle ilgilenmenizi ve 20 metre uzağa bakarak gözlerinizi dinlendirmenizi söylüyor.

  1. Beyaz Kağıt

Çalışmanız için uzun süre bilgisayar ekranına bakmanız gerekiyorsa masanızda bulunduracağınız bir beyaz kağıt işe yarayabilir. Çalışmanız sırasında ara ara bu beyaz kağıda bakmanız gözlerinizin dinlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca bilgsiayar ekranınız için ekrana takacağınız zararlı ışıkları kıran filtreler de faydalı olabilmektedir.

  1. Doğru Konumlama

Akıllı telefon ya da bilgisayar ekranına bakarak vakit geçiriyorsanız doğru konumlama sizin için çok önemlidir. Akllı telefon ve bilgisayarınız ile aranıza koyacağınız 30 cm’lik bir mesafe ve ekrana dik bakış sağlayacağınız bir konum sizin için iyi olacaktır.

  1. Gereksiz Yazıları Kapatın

Dergi, gazete gibi kaynaklardan yazı okurken ilgilenmediğiniz ama gözünüzün kapsama alanında olan yazılar gözlerinizi yorar. Beyaz kağıt parçaları ile okumadığınız yerleri kapatmanız göz sağlığınız için önemlidir.

Ayrıca internet üzerinden yazı okumaya çalıştığınızda tarayıcınıza metin okuma eklentisi eklemeniz faydalı olacaktır. Bu eklentiler okuma sırasında yazı dışındaki gereksiz yerleri kapatarak gözlerinizin yorulmasını önler.

Kaynak: neyaziyor.net

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.