Göz ve koku testiyle Alzheimer teşhisi

Danimarka Kopenhag'da düzenlenen Uluslararası Alzheimer Konferansı'nda, göz ve koku alma testiyle Alzheimer'ın erken teşhis edilebileceği açıklandı.   Hastalığa bağlı olarak göz retinası ve lensinde değişiklikler gözlemlendiğini belirten bilim insanları

Göz ve koku testiyle Alzheimer teşhisi
14 Temmuz 2014 Pazartesi 11:52

Danimarka Kopenhag'da düzenlenen Uluslararası Alzheimer Konferansı'nda, göz ve koku alma testiyle Alzheimer'ın erken teşhis edilebileceği açıklandı.

 

Hastalığa bağlı olarak göz retinası ve lensinde değişiklikler gözlemlendiğini belirten bilim insanları, bir diğer araştırmada da koku duyuları zayıf kişilerin beynindeki bazı bölümlerin daha küçük olduğu ve bu kişilerin daha kötü hafızaya sahip olduklarının saptandığı bilgisini paylaştı.

 

Erken teşhisin tedavi süreciyle ilgili planlama şansı verdiği vurguladı.

 

Kaynak : sabah.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.