Göz problemleri yüzünden hayattan kopmayın!

Birçoğumuz hayatımızın belli dönemlerinde göz alerjisi, miyop, hipermetrop ya da astigmat gibi göz sorunlarıyla ya da göz alerjisiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Göz problemleri yüzünden hayattan kopmayın!
08 Nisan 2014 Salı 13:13

Görme sorunları yaşam kalitemizi etkileyerek hayatımızın her alanına olumsuz yansıyabiliyor. Üstelik bu sorunlar her yaşta insanı etkileyebiliyor. Okul dönemindeki çocuklardan, gençlere, iş hayatını ön planda tutan yetişkinlerden yaşlılara kadar hemen her yaştan insan göz sorunlarıyla baş etmeye çalışıyor. Göz sorunlarımızı uzman tavsiyeleri doğrultusunda en sağlıklı şekilde çözmek gerekiyor.

 

 

Mevsimsel göz alerjilerinden korkmanıza gerek yok!

Göz alerjisini yaşayan kişiler, rahatsız edici kumlu göz hissi, kırmızı, kaşınan, yanan ve yaşlanan şişkin gözler sorunları ile karşılaşırlar. Göz alerjisinin en sık görüldüğü bahar mevsiminde olduğumuz şu günlerde çevresel alerji faktörleri çok daha zorlayıcı oluyor. Göz alerjisiyle baş etmek sanıldığı kadar zor değil; en iyi savunma öncelikle alerjiyi tetikleyen maddelerle temastan kaçınmaktır. Eğer herhangi bir alerjen ile temasınız olduysa gözlerinizi dikkatlice yıkamalı ve biraz suni gözyaşı damlatmalısınız. Göz alerjisinden korunmak için ellerinizi sık sık su ve sabunla yıkamaya özen göstermelisiniz. Gün içinde gözlerinize dokunmaktan kaçınmalı ve gözlerinizi ovuşturmamalısınız. Başkasına ait makyaj malzemelerini kullanmamalı ve kendi malzemelerinizi de paylaşmalısınız. Yine kontakt lensiniz varsa kullanım süresini sınırlandırmak ya da günlük kullan-at lensleri tercih etmek sizi göz alerjisinden koruyacaktır. Size uygun tedavi için doktorunuza mutlaka danışmalısınız.

 

 

Spor keyfinizden vazgeçmeyin!

Gözleriniz bozuksa spor yaparken performansınız düşer, keyif almaktan çok stres yaşarsınız! İster kariyerinizin doruğunda olimpik bir atlet olun ister sadece ara ara koşmaktan hoşlanıyor olun, kontakt lensler size keskin bir görüş sağlar ve gözlüklerin aksine sizi engellemeden rahat hareket etme özgürlüğü sunar. Gözlerinizin ihtiyacı olan doğru kontak lensi kullanmak miyop, hipermetrop ya da astigmat göz sorunlarınızı en iyi şekilde gidermenize yardımcı olur. Aynı zamanda göz alerjisi gibi göz sorunlarıyla baş edebilmenizi kolaylaştırır. Rutin bir göz muayenesi ile göz bozukluğunuz olup olmadığını ya da görüş performansınızı nasıl artırabileceğinizi doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. 

 

Günlük kullan-at lensler ile göz sorunlarına “Elveda”, hayata “Merhaba” deyin!

Hem göz alerjisiyle başa çıkmak hem de gönül rahatlığı ile kontakt lens kullanmak günlük kullan-at lenslerle mümkün. Alerjilere ilişkin rahatsızlığı ya da kaşıntıyı ortadan kaldırmak için 1•DAY ACUVUE® MOIST® günlük kullan-at kontakt lensleri göz doktorunuza sorabilirsiniz. Her gün yeni bir çift lensin sağlayacağı hijyen, alerjen maddelerin lensinizde birikmesini engellemenize yardımcı olur. Aynı zamanda bu lensler, bazı kullanıcılarda kendi başına alerji yaratan lens solüsyonlarıyla temasa gerek bırakmaz. 1•DAY ACUVUE® MOIST® kontakt lensler alerji ile başa çıkmada etkili bir strateji ve bu sorunu yaşayan birçok kişi için sağlıklı bir seçim olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.