Göz Kanlanmasını Basite Almayın!

Göz kanlanmasına mazur kalan kişiler acilen bir göz doktoruna gitmelidirler.

Göz Kanlanmasını Basite Almayın!
13 Nisan 2016 Çarşamba 16:02

 Halk arasında genellikle göz kanlanmasına uykusuzluk, yorgunluk gibi bahaneler üretilmektedir. Göz kanlanması her insan da görülebilecek bir rahatsızlıktır. Gözün beyaz kısmının yüzeyindeki damarların genişlemesi ile oluşan bir rahatsızlıktır. Aslında göz kanlanmasının göz kuruluğu, alerjik reaksiyonlar, mikrobik durumlar, yabancı cisimler, travma, ani çıkışlı göz tansiyonu, üveit olarak bilinen göz içi iltihabı, kirpik dibi iltihabı, güneşe ve ultraviyole ışıklara maruziyet, sistemik hastalıklar göz kızarıklığı gibi bir çok nedenle oluşmaktadır. Göz kanlanmasına mazur kalan kişiler acilen bir göz doktoruna gitmelidirler.

Göz kanlanmasına kimyasal sıvı veya gazların da etkili olabilmektedir. Bu durumlarda kimyasal madde ve gazın maruz kaldığı bölgeler bolca suyla temizlenmeli ve en yakın sağlık kurumuna giderek tedavi görmelidir.

Erken tanı her hastalıkta önemlidir. Erken tanı sayesinde hastalıklar önceden teşhis edilip ona göre tedavi uygulanır. Göz kanlanması yukarıda belirttiğimiz durumların dışında bir de kişide bulunan başka bir hastalığın yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenleri göz önünde bulundurarak göz kanlanmasına maruz kalen kişiler mutlaka ama mutlaka en yakın sağlık kurumlarına giderek tıbbi yardım almalıdır.

Kaynak: Yeni Haber Gazetesi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.