Göz dibi muayenesi neden önemli ?

Herkes mutlaka göz dibi kontrolü yaptırmalı.

Göz dibi muayenesi neden önemli ?
30 Ocak 2014 Perşembe 17:41

Operatör Doktor Nilüfer Köylüoğlu Ünal, gözde retina ve göz dibi kontrolünün lisans şartı aşamasına kural olarak getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Operatör Doktor Nilüfer Köylüoğlu Ünal, gözde retina ve göz dibi kontrolünün lisans şartı aşamasına kural olarak getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Antalya'da, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen Sporcu Sağlığı Semineri'nde konuşan Operatör Doktor Nilüfer Köylüoğlu Ünal, herkesin mutlaka göz dibi kontrolü yaptırması gerektiğini belirtti.

Retina ve göz dibi kontrolleri ile ilgili bilgiler veren Ünal, şöyle devam etti:

"Konumuz retinada yırtık oluşturabilecek lezyonları önceden tanımak. Retina gözümüzün gören tabakası ve aynı fotoğraf makinesinin filmi gibi

işlem gören bir tabaka. Gözlüğü verdiğimiz zaman yada katarak ameliyatını yaptığımız zaman kişinin görebilmesi için retina dokusunun sağlam olması gerekiyor. Retina dokusu şeker hastalarında göz dibi kontrolü çok rutin biliniyor. Biz herkese mutlaka göz dibi kontrolü yapmalıyız. Profesyonel sporcularımızda sağlık kontrollerinin sadece iskeletten ibaret olmadığını, nasıl sporda kardiyoloji lisans şartı olarak getirildiyse, gözde retina ve göz dibi kontrolü lisans şartı aşamasına kural olarak getirilmesi için buradayız."

Bu konuyu projelendireceklerini ifade eden Ünal, "Çeşitli kişisel ilişkilerimiz nedeniyle görüştüğümüz, futbolu bırakmış 50'li yaşlardaki birçok eski futbolcuda alınan darbelere bağlı retinada yırtık benzeri lezyonlar oluştuğunu tespit ettik. Bu hastaların katarak ameliyatı için müracaat ettiğini ancak kendisinin haberi olmayan, çok erken evrede çok daha tehlikeli sonuçlara gidebilecek başka rahatsızlıkları olduğunu fark ediyoruz. Tedbir aldıkça bazı gruplarda normal yüzdelerden daha yüksek yüzdelere rastladığımızı fark edince, bunu dile getirmek için bu platformdayız" dedi.

Kaynak: http://www.medya73.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.