Göz Altı Morluklarının Nedenleri ve Çözümleri

Göz altı morlukları, çoğu kadının korkulu rüyasıdır. Onlardan kurtulmak için, öncelikle, onlara neyin neden olduğunu bilmek gerekir.

Göz Altı Morluklarının Nedenleri ve Çözümleri
21 Nisan 2014 Pazartesi 08:53

Göz Altı Morluklarının Nedenleri

 

Düzensiz Uyku

Düzensiz ve eksik uyku göz altı morluklarının belirginleşmesine neden olur. Bunu önlemek için, uykunuzun hem nicelik, hem de nitelik açısından kaliteli olması gerekir. Günde 7-9 saat arası, sessiz ve karanlık ortamda, deliksiz şekilde uyumaya dikkat etmelisiniz.

 

Allerjik Problemler

Alerjik problemler, derideki renk değişimlerinin önemli nedenlerinden biridir. Allerjik bir yapınız varsa, göz altı morluklarınız bu yüzden belirginleşiyor olabilir. Bunun önüne geçmek için, öncelikle neye allerjiniz olduğunu keşfetmeli; sonra bu allerji için gerekli önlemleri almalısınız.

 

Burun Tıkanıklığı

Burnunuz tıkanıkken, sinüslerinizin etrafındaki damarlar koyulaşır. Bu da göz çevrenizde koyuluk oluşmasına neden olabilir. Eğer neden buysa, burun tıkanıklığınız geçince, göz altı morluklarınız da düzelecektir.

 

Beslenme Şekli

Bir çok kozmetik problemde olduğu gibi, göz altı morluklarının oluşmasında da beslenme şekli önemli rol oynar. Özellikle K vitaminin eksikliği böyle bir probleme yol açabilir. Göz altı morluklarından kurtulmak için, bol su tüketmeli, tuz tüketimini azaltmalı, yediğiniz meyve; ve lahana, ıspanak gibi sebzelerin miktarını arttırmalısınız.

 

Sigara

Sigara damarlarımıza zarar vererek, önemli, dolaşım sistemi rahatsızlıklarına yol açar. Aynı zamanda cildimize de zarar verir. Sigarayla zarar gören damarlarımız, göz altlarında daha görünür hale gelebilir. Bu problemin çözümü, tabi ki, sigarayı bırakmakyan geçer.

 

 

Göz Altı Morluklarının Alternatif Çözümleri

 

Salatalık Maskesi

 Salatalık, göz çevresindeki şişkinlikleri ve morlukları yok eder. 2 dilim salatalık kesip, gözlerinizin üzerinde 10-15 dakika bekletin. Bu bakımı her gün uygulayabilirsiniz.

Çay Torbası

 Aynı şekilde, çay da kozmetik problemlere iyi bir çözüm olabilir. İki tane çay torbasını buzluğa koyarak soğutun. Daha sonra, gözlerinizi kapatıp, torbaları üzerlerine koyarak 10-15 dakika bekleyin.

 Kozmetik Tedavi

 

Göz altı morlukları için üretilen, içinde K vitamini bulunan özel kozmetik kremler sorununuzu çözebilir. Ya da, göz altı kapatıcısı, geçici bir çözüm olarak tercih edilebilir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.