Geleceğin Teknolojisi Biyonik Lensler!

Gelecek Biyonik Lensler ile yeniden şekilleniyor...

Geleceğin Teknolojisi Biyonik Lensler!
09 Aralık 2015 Çarşamba 18:20

 Gün geçtikçe teknolojide yeni bir gelişme olmasın. Her geçen gün hayatımıza daha fazla değer katan, yaşamımızı, sağlığımızı koruyan ve geliştiren bilimsel çalışmalar şimdi de göz sağlığımız için yepyeni bir ürün olan Biyonik Lens teknolojisi ile karşımızda.

Biyonik Lens teknolojisi görüş becerisini 3 kata kadar arttırmayı vaad ediyor. Bu lenslerin en büyük özellikleri kişiye özel oluşları. Kişisel anatominize uygun üretilen implant Biyonik Lensleri kullanmak ancak 25 yaşınızdan sonra, göz yapınızın gelişmesi sona erdiği vakit mümkün olabiliyor. Uzmanlar, ufak bir düğmeye benzeyen biyonik lensin etkisini şu şekilde açıklıyorlar. ''Eğer 10 adım öteden bakmakta olduğunuz saatin kaç olduğunu net şekilde görebiliyorsanız, biyonik lens ile bu mesafe 30 adıma çıkmaktadır.'' İmplant özelliği taşıyan Biyonik Lens'in göze yerleştirilmesi de oldukça ilginç. Bir şırınga sayesinde göz merceğinin içerisine enjekte edilen sıvı madde 10 saniye içerisinde gözün anatomisine uygun şeklini alarak mükemmel bir lense dönüşüyor.

8 Dakikada Değişiyor

Operasyon ağrısız ve günümüzde son derece basitleşmiş katarakt ameliyatına benziyor. 8 dakika kadar süren bir çalışmadan sonra hasta hayatının geri kalanında mükemmel bir netlikte görebilme becerisi kazanıyor. Biyonik lensler sayesinde görme yetilerini tam manası ile kaybetmemiş fakat bu konudaki becerilerini büyük ölçüde yitirmiş körlükten muzdarip hastaların da görüş kalitelerinin artabileceği ya da bütünüyle sağlıklı görmelerinin mümkün olabileceği söyleniyor.

Üretici firma Ocumetics Technology Corp. daimi şekilde uygulamak için 8 dakikalık bir operasyon gerektiren lensleri üretmek için 8 yıl ve 3 milyon dolar para harcamış. Ürünün uluslararası patenti alınmış halde. Yakın zamanda üretilip yaygın şekilde uygulanması bekleniyor.

Şıvan Okçuoğlu

Kaynak: Odatv.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.